Kauņas basketbola kluba "Žalgiris" prezidents Arvīds Sabonis trešdien atzinis, ka ir šokēts par kluba īpašnieka Vladimira Romanova veiktajām pārmaiņām kluba vadībā.

Romanova pēkšņais lēmums atvadīties no galvenā trenera Ramūna Butauta, kas savulaik trenējis arī Latvijas basketbola klubu "ASK Rīga" un Lietuvas izlasi, kā arī no vienības sporta direktora Aļģirda Braža un kluba ģenerāldirektora Pauļus Motiejūna pārsteidzis ne vien Lietuvas basketbola cienītājus, bet arī pašu komandu, raksta izdevums "Krepsinis.net".

"Kā zibens spēriens no skaidrām debesīm," Sabonis notikušo vērtējis ekskluzīvā intervijā laikrakstam "Kauno diena" Malagā. Viņš atzinis, ka pats ar Romanovu vēl nav runājis. "Mani interesē, kas viņu pamudinājis tā rīkoties - kaut kādam iemeslam taču jābūt. Viss taču bija ideāli - komanda iekļuva ULEB Eirolīgas sešpadsmitniekā, kas jau likās gandrīz neticami, - vajadzēja tikai spēlēt tālāk un gatavoties Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālam," viņš sacījis.

Ar Butautu Sabonim vēl neesot izdevies sazināties - viņa telefons esot izslēgts.

Kā norāda "Krepsinis.net", Romanovs, ne ar vienu neapspriežoties, nolēmis, ka klubam nāksies meklēt jau trešo galveno treneri šosezon. Butauts par "Žalgiris" galveno treneri tika apstiprināts tikai pagājušā gada 24.decembrī, un arī Brazis savā amatā pavadījis tikai pāris mēnešus.

2009.gada sākumā uzņēmējs izglāba klubu, kas bija nonācis uz bankrota robežas, bet tagad izteicies, ka pašreizējie pienākumi viņam sagādājot vienīgi galvassāpes. Viņš arī paziņojis, ka visas uzvaras Kauņas komandai atnesuši ārvalstu spēlētāji.

Kā "Žalgiris" īpašnieks skaidrojis "Sport1" un "Lietuvos rytas" televīzijām, viņa lēmumu esot sekmējusi "visa sezonas gaita". Pēc viņa teiktā, "sports veidojas no grūti pamanāmiem sīkumiem, kurus vēlāk nākas nožēlot, ja tiem nav laikus pievērsta uzmanība. "Mēs esam apstājušies un nekustamies ne no vietas. Situācija kļūst sliktāka un sliktāka. Klubs stāv uz vietas, degradējas, tāpēc kaut kas jādara," viņš sacījis. "Šie cilvēki man ieteica, kā rīkoties, bet nekas neapstiprinājās, tāpēc domāju, ka no viņiem jātiek vaļā."

Runājot par Butauta darba kļūdām, viņš īpaši norādījis uz komandas jauno spēlētāju neizmantošanu. "Mūsu jaunieši jau septiņus mēnešus sēž uz rezervistu soliņa. Butauts brauca ar to pašu vilcienu, kas startējis sezonas sākumā. (..) No trenera atvados ne jau rezultātu dēļ - man nepatika ceļš, kuru viņš gāja šo rezultātu sasniegšanai. Domāju, ka trenera darbs ir no katra spēlētāja izveidot zvaigzni, un man liekas, ka no katra "žalgirieša" iespējams izveidot zvaigzni," skaidrojis Romanovs, norādīdams, ka tagad gan ātrus rezultātus negaidot, jo uz pats uz šo klubu atnācis "uz ilgu laiku".

"Trenerim, sporta direktoram un direktoram skaidroju, ka mēs būsim tai vietā, kur būs mūsu jaunieši. Viņi to nespēja saprast, kamēr neatdūrās pret stiprākiem pretiniekiem. Palūdzu viņiem atkāpšanās rakstus, un viņi ar godu, bez pretošanās, tos iesniedza", viņš stāstījis.

Jau ziņots, ka Kauņas komandu pēc Butauta un Braža atlaišanas šonedēļ paredzētajā ULEB Eirolīgas turnīra spēlē pret Spānijas vienību Malagas "Unicaja" vadīs pagaidu treneri Darjus Maskoļūns un Gvidons Markevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!