Foto: DELFI
Leģendārais lietuviešu basketbolists Arvīds Sabonir ir apstiprinājis savu vēlmi kļūt par Lietuvas Basketbola federācijas (LBF) prezidentu, ziņo portāls "delfi.lt".

Doma pretendēt uz LBF prezidenta amatu Sabonim radusies pēc tam, kad viņš tika ievēlēts par Lietuvā gaidāmā Eiropas čempionāta sūtni. "Tagad, kad esmu pabraukājis pa Lietuvu čempionāta sūtņa lomā, sapratu, ka man būtu interesanti paskatīties, kā izskatās darbs federācijā no iekšpuses," otrdien preses konferencē teica Sabonis. "Prezidenta loma ir reprezentatīva, viņam arī jāmeklē sponsori. Bet visas federācijas darbs atkarīgs no komandas, kas strādā."

Viņa mērķis ir uzlabot jauno spēlētāju sagatavošanu Lietuvā. "Ja mani izvēlēs [par prezidentu], es vispirms redzu pārmaiņas darbā ar jaunatni," saka Sabonis. "Ļoti svarīgi, lai viņi nebrauktu prom no Lietuvas."

Tai pašā laikā bijušais basketbolists atzīst, ka noturēt valstī perspektīvākos spēlētājus neļauj ekonomiskā situācija. "Lietuvā ir daudz basketbolistu, un visus paturēt ir neiespējami," atzīst Sabonis. "Turklāt daudz ko nosaka nauda: šai ziņā mēs nevaram līdzināties nedz Krievijai, nedz Spānijai, nedz Grieķijai. Daļa spēlētāju tikpat aizbrauks."

Sabonis apgalvo, ka būšana Kauņas "Žalgiris" basketbola kluba vadībā nekādi neietekmēs viņa darbu federācijā. "Tas ir darbs visa Lietuvas basketbola, nevis viena kluba labā," norādīja Sabonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!