Foto: F64
Latvijas basketbola treneris Sandis Buškevics arī nākamgad strādās kaimiņvalstī Lietuvā, ventspilniekam pievienojoties pērnā gada Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzas medaļniecei Klaipēdas “Neptunas”, vēsta klubs.

Bijušais basketbolists asistēs 41 gadu vecajam Tomam Rinkevičam, kurš no 2012. līdz 2019. gadam “Neptunas” vienībā strādāja par trenera asistentu, bet nākamgad pildīs galvenā trenera funkcijas.

"Vēlējāmies nolīgt pieredzējušu speciālistu. Buškevics bija labs basketbolists, kurš gadu laikā sevi pierādījis kā labu treneri. Sandis varēs strādāt ar aizsargiem, [horvātu treneris] Jurica Žuža ar garajiem basketbolistiem. Ceru uz labām darba attiecībām," klāstīja Rinkevičs.

42 gadus vecais Buškevics pagājušajā sezonā strādāja par trenera asistentu Paņevežas "Lietkabelis" klubā, bet 2017./2018. gada sezonas laikā pārņēma basketbola kluba "Jēkabpils" grožus kā galvenais treneris. Bijušais saspēles vadītājs trīs sezonas arī strādājas par asistentu Viļņas "Lietuvos Rytas" sistēmā, to starp strādājot kluba fārmklubā "Perlas," kā arī trenējis "Valga/Maks&Moorits" un "Liepāja/Triobet" komandās.

Buškevica trenētā "Lietkabelis" vienība aizvadītajā sezonā trijās spēlēs cīņā par trešo vietu piekāpās "Neptunas" komandai, bet Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā nespēja izkļūt no grupu turnīra. To gan paveica "Neptunas" vienība, kas astotdaļfinālā divās spēlēs atzina Jeruzalmes "Hapoel" pārsvaru. Klaipēdas klubs arī nākamgad piedalīsies Čempionu līgas turnīrā.

Vasaru treneris pavadījis kā Latvijas U-20 vīriešu izlases galvenā trenera Kristapa Zeida asistents. Latvijas izlase Izraēlas galvaspilsētā Telavivā notiekošo čempionātu uzsāks sestdien, 13. jūlijā, tiekoties ar vienaudžiem no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!