Foto: DELFI
Latvijas basketbolistam Sandim Buškevicam šī sezona, kuras laikā viņš paguva spēlēt četrās komandās trijās dažādās valstīs, esot bijusi patiešām interesanta, atzinis pats sportists.

Kā zināms, sezonas sākumā Buškevics uz mēnesi ilgu pārbaudes laiku pievienojās latviešu speciālista Kārļa Muižnieka trenētajai Polijas komandai Sopotas "Trefl", tomēr abas puses ilglaicīgu līgumu nenoslēdza. Turpinājumā Buškevics spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", bet 2.martā tika atlaists.

Vēlāk saspēles vadītājs pievienojās citai Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandai "Liepājas Lauvas", tomēr izslēgšanas spēļu vidū devās uz Irānas basketbola superlīgas vienību Teherānas "Azad University", kur arī pabeidza sezonu.

"Sezona visādā ziņā bija ļoti interesanta," savās pārdomās par aizvadīto sezonu dalījās Buškevics, pasakoties "Liepājas Lauvas" komandai, kas viņam ļāva trenēties un spēlēt.

"Irānas piedāvājums nāca diezgan negaidīti, jo man pat nebija īsti laika sakravāt somas pirms došanās ceļā," teica Buškevics, pastāstot, ka "Azad University" komandā ieradies tikai divas dienas pirms izslēgšanas spēļu sākuma. Tomēr, iepazīstoties ar komandas galveno treneri Mehranu Hatamai, latvietis sapratis, ka varēs ar viņu sastrādāties, un pat piedāvājis dažas kombinācijas, ko bija iemācījies no "Liepājas Lauvas" galvenā trenera Agra Galvanovska un tagadējā "VEF Rīga" trenera Ramūna Butauta.

"Ar "Azad University" uzreiz pirmo spēli izdevās uzvarēt, otro maču zaudējām, bet trešajā spēlē zaudējām pagarinājumā ar viena punkta pārsvaru," atcerējās saspēles vadītājs. "Tas bija sāpīgi, un šis zaudējums mums arī liedza turpināt cīņu par medaļām. Turpinājumā atlika mērķis izcīnīt piekto vietu, kas arī tika paveikts."

"Irānas basketbolā pirmās četras komandas ir labā līmenī, bet basketbols diezgan haotisks. Katra ziņā man patika un bija ļoti interesanta pieredze," piebilda Buškevics.

Zīmīgi, ka Irānas čempionātā triumfēja Teherānas "Mahram", kurā sezonu noslēdza cits latvietis Kaspars Kambala.

Buškevics arī izteicās, ka vasarā mēģinās pēc iespējas vairāk uzspēlēt Eiropas vasaras līgās, lai uzturētu sevi labā formā.

"Pēdējos gadus man nav bijis pietiekami daudz spēļu prakses, tādēļ centīšos meklēt variantus spēlēt kādā no vasaras līgām, kuras tiek organizētas Eiropā, lai uzturētu sevi formā," stāstīja Buškevics, piebilstot, ka uzaicinājuma gadījumā Latvijas izlasei pievienotos nedomājot. "Ja mani uzaicinātu, tad, protams, ilgi nedomātu un piekristu, jo man Latvijas izlasē spēlēt ir goda lieta. Bet vai uzaicinājums tiks izteikts, tas jau ir atkarīgs no tā, kas būs gatavi spēlēt, kā arī kādi būs savienības un izlases treneru mērķi šim ciklam."

Kā ziņots, Buškevics "Ventspils" klubā spēlēja no 1994. līdz 2003.gadam. Pēc tam viņš devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray".

Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005.gada sezonā Buškevics spēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" Krievijā. 2005.gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos rytas" komandai, bet pēc gada - toreiz ambiciozajai "ASK Rīga" vienībai.

Pēc atlaišanas no kluba 2008.gadā ilgu laiku basketbolistam nebija darba, bet tā paša gada nogalē viņš devās uz Itāliju, lai pievienotos pastarīšiem Udīnes "Snaidero", tomēr Buškevics atgriezās mājās vēl pirms sezonas beigām.

Pagājušajā sezonā Buškevics atkal uz pusotru mēnesi pievienojās "Ventspils" komandai laikā, kad traumu bija guvis cits saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, tomēr pēc tam abas puses sadarbību neturpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!