Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sanktpēterburgas "Zenit" basketbola komanda saņēmusi divus tehniskos zaudējumus ULEB Eirolīgas trešās un ceturtās kārtas spēlēs.

"Zeņit" šonedēļ bija paredzēti divi mači Spānijā – otrdien pret Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "TD Systems Baskonia" un ceturtdien pret "Valencia".

Krievijas klubā tika konstatēta masveida inficēšanās ar Covid-19 un tam nav iespēju pieteikt vismaz astoņus spēlētājus. Disciplinārlietu tiesnesis, ņemot vērā Eirolīgas 2020./2021. gada sezonas noteikumus attiecībā uz Covid-19, lēmis piešķirt "Zeņit" komandai zaudējumus ar 0:20.

"Zeņit" komanda Eirolīgas sezonu bija iesākusi ar divām uzvarām, bet pēc šīs nedēļas tās bilance būs 2-2. Turnīra līderpozīcijā ar trīs uzvarām trīs spēlēs ir Kauņas "Žalgiris".

Savukārt uz Franciju trešdien nav devusies Belgradas "Crvena Zvezda mts" vienība, kurai bija ceturtdien jātiekas ar Riharda Lomaža pārstāvēto Vīlerbānas ASVEL komandu. ASVEL vienībā Covid-19 konstatēts vairākiem spēlētājiem, tādējādi komanda nevar pieteikt astoņus spēlētājus gaidāmajam mačam.

Tādējādi ASVEL vienība, visticamāk, saņems tehnisko zaudējumu, kas tai būs trešais trijās spēlēs.

Arī šosezon Eirolīgā pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!