Viens no labākajiem lietuviešu basketbolistiem Šarūns Jasikēvičs tomēr spēlēs „ Lietuvos rytas”, komandā, kurā uzsāka savas profesionālās gaitas, un ja trešdien varētu iziet laukumā Eirolīgas mačā pret Zagrebas „Cibona”, ziņo delfi.lt.

Kluba vadība neatklāj līguma detaļas, taču ziņo, ka Jasikēvičs „Lietuvos rytas” spēlēs līdz sezonas beigām, bet arī nenoliedz, ka šī sadarbība klubam radīs zināmus finansiālus apgrūtinājumus. „Taču šādam spēlētājam naudu vienmēr var atrast,” norāda „Lietuvos rytas” priekšsēdētājs Jons Vainausks.

„Lietuvos rytas” bija Jasikēviča pirmais klubs, kurā viņš spēlēja 1998./1999. gada sezonā. Tam sekoja Ļubļanas „Olimpija”, Spānijas „Barcelona”, Telavivas „Maccabi”, kuras sastāvā kļuva par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju 2005. gadā, un divi klubi Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) – Indianas „Pacers” un Goldensteitas „Warriors”. Pēdējos trīs gadus viņš aizvadīja Atēnu „Panathinaikos”.

2000. gada Sidnejas Olimpiskajās spēlēs Jasikēvičs kopā ar Lietuvas izlasi izcīnīja bronzas medaļas, bet 2003. gadā palīdzēja Lietuvai nonākt Eiropas čempionu godā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!