Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pateicoties varenai trešajai ceturtdaļai, svētdien pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā izcīnīja Goldensteitas “Warriors” komanda, kas ar rezultātu 109:104 (26:27, 28:32, 34:21, 21:24) pieveica mājiniekus Toronto “Raptors”, sērijā panākot 1-1.

Nesktatoties uz sērijas pirmajā spēlē sastiepto kreisās kājas ikru, mačā šodien spējīgs piedalīties bija “Warriors” uzbrucējs Andre Iguodala. Savukārt pēc pirmajā spēlē vien astoņām aizvadītajām minūtēm pamatpiecniekā komandai devās Demarkuss Kazinss, kurš atkopies no kvadricepsa savainojuma.

No spēles pirmajām minūtēm iniciatīvu gan sagrāba “Raptors” komanda, bet “Warriors” radušās bija jau citas veselības likstas. Komandas saspēles vadītājs Stefans Karijs pirmās ceturtdaļas laikā pameta laukumu un īslaicīgi devās uz ģērbtuvēm. ESPN žurnāliste Dorisa Bērka ziņoja, ka basketbolists jau pirms spēles sūdzējies par sliktu pašsajūtu.

Piecas minūtes līdz puslaika pārtraukumam Karijs pārkāpa noteikumus pret Kavaju Lenardu, kurš realizēja gan metienu no spēles, gan piešķirto soda metienu – "Raptors" vadībā 47:35. Tikai pusotru minūti vēlāk pats Karijs trāpīja savu pirmo metienu no spēles. Tieši viņa un Kleja Tomsona centieni ļāva sadeldēt rezultāta starpību līdz piecu punktu deficītam.

Tiesa, otrais puslaiks viesiem bija jāizvada bez Kevona Lūnija palīdzības. Centra spēlētājs piedzīvoja bīstamu kritienu, cenšoties aizsargāt grozu pēc Lenarda caurgājiena, un savainoja savu atslēgas kaulu.

Tas gan neliedza Goldensteitas komandai ceturtdaļu sākt ar 18 bezatbildes punktiem. Pirmo trīspunktu metienu pēdējo piecu spēļu laikā trāpīja Iguodala, kā arī labu precizitāti turpināja uzturēt Tomsons.

“Raptors” pamazām sāka veikt pakaļdzīšanos, bet “Warriors” rindās neveiksmīgi pēc metiena piezemējās Tomsons, kurš sastiepa paceles cīpslu un nepilnas astoņas minūtes pirms spēles beigām aizkliboja līdz ģērbtuvēm.

Milzīgs pārsvars zem groziem deva Toronto komandai vairākas atkārtotas iespējas uzbrukt. Tā tas arī notika komandas priekšpēdējā uzbrukumā. “Raptors” tika pie divām uzbrukuma atlēkušajām bumbām, un ar trešo piegājienu precīzs bija Denijs Grīns, kura tālmetiens panāca 106:104 par labu viesiem.

Mājinieki pēdējā aizsardzības piegājienā turpināja izpildīt ceturtajā ceturtdaļā veikto mizlīgo spiedienu uz Kariju, gandrīz pārtverot bumbu. Taču pēdējo divu gadu čempioniem svarīgu metienu trāpīja Iguodala, kura tālmetiens padarīja viesus jau neaizsniedzamus uz rezultāta tablo.

Rezultatīvākais Goldensteitas rindās ar 25 punktiem bija Tomsons, bet Karija kontā 23. Sev ierasti daudzpusīgs bija arī Dreimonds Grīns, kurš guva 17 punktus, savāca desmit atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt mājinieku labā 34 punktus guva Lenards, bet ar 17 punktiem atzīmējās Freds Vanvlīts.

Komandas nākamo spēli aizvadīs trešdien, 5. jūnijā, kad mājinieku lomā iejutīsies "Warriors" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!