Foto: AFP/Scanpix/LETA

Serbijas basketbola izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" centra pozīcijas spēlētājs Nikola Jokičs šī gada rudenī varētu pārstāvēt savu valstsvienību 2022. gada Eiropas čempionātā, raidījumā "Podcast Inkubator" izteicās spēlētāja aģents Miško Raznatovičs.

Jokiča pārstāvētā "Nuggets" vienība trešdien noslēdza dalību NBA izslēgšanas spēlēs, sērijā pret Goldensteitas "Warriors" komandu piekāpjoties ar rezultātu 1-4. Tiesa, basketbolista dzimtajā Serbijā aktualitāti guvis jautājums, vai Jokičs piedalīsies rudenī gaidāmajā Eiropas čempionātā, raksta medijs "basketnews.com".

"Mēs vienojāmies par to runāt pēc sezonas beigām," raidījumā izteicās Jokiča aģents Raznatovičs. "Viss manis teiktais tiks dažādi interpretēts Serbijā. Man nav atbildes, bet šādas iespējas ir lielākas nekā pagājušogad."

Spēlētāja pārstāvis noliedza baumas, ka viņš iepriekš nav ļāvis 2021. gada NBA vērtīgākajam spēlētājam pārstāvēt izlasi. Jokičs valstsvienības rindās pēdējo reizi spēlēja 2019. gada Pasaules kausā.

"Tās ir vienas no lielākām muļķībām, kādas esmu dzirdējis. Šiem cilvēkiem izveidojas personības, viņiem ir savas dzīves. Viņi nav mani vergi, un es viņiem nevaru pateikt, lai spēlē vai nespēlē. Mēs runājam, katru vasaru situācija atšķiras, tad tiek pieņemts lēmums. Es nekad nevienam neesmu teicis, lai nespēlē, ja vien viņš nav savainots. Gluži kā neesmu spiedis spēlēt. Es pastāstu par plusiem un mīnusiem, un sniedzu savu viedokli," skaidroja ietekmīgais aģents.

Raznatovičs īpaši uzsvēra, kāda situācija bijusi 2021. gada vasarā. Jokičs togad Serbijas izlases rindās nepiedalījās Belgradā organizētajā olimpisko spēļu atlases turnīrā, kurā serbi cīņā par olimpisko ceļazīmi zaudēja Itālijas izlasei.

"Cilvēki nesaprot, ka viņš togad aizvadīja 110 spēles, bija [izslēgšanas spēļu] "burbulī", laukumā pavadīja 40 minūtes, spēlēja ar savainojumiem, un viņam piedzima meita. Viņš nespēlēja visu šo iemeslu dēļ, un nevis tāpēc, ka Miško viņam teica, lai nespēlē," stāstīja basketbolista pārstāvis.

Zīmīgi, ka pirms Eiropas čempionāta gaidāmas 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēles, kurās tieši Latvija un Serbija sadalīs pirmo vietu A apakšgrupā. Abas valstsvienības 30. jūnijā tiksies "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!