Foto: Publicitātes foto

Šīs sezonas izskaņā nenotiks iepriekš plānotā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Superkausa izcīņa, apstiprināja līgas mārketinga direktore Inese Miķelsone.

Pirms sezonas sākuma tika izziņots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā bija plānots piedalīties šīgada BBL čempioniem, par kuriem pagājušajā sestdienā kļuva Latvijas kluba "Ventspils" pārstāvji, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētājiem.

Tomēr organizatoriem nav izdevies atrast šādam turnīram piemērotu laiku un norises vietu, tāpēc izlemts to neaizvadīt.

Kā viena no turnīra norises vietām tika izskatīta Rīga, tomēr ziņās par iespējamiem datumiem, kas būtu pieņemami visiem iesaistītajiem klubiem, "Arēna Rīga" ir rezervēta.

Līdz ar to turnīru iespējams aizvadīt tikai jūnijā, tomēr tad nacionālie čempionāti jau būs beigušies un šādas sacensības būs zaudējušas savu aktualitāti.

Kā ziņots, BBL turnīra finālā "Ventspils" divu spēļu summā ar 161:142 uzvarēja Lietuvas vienību "Prienai", bet trešajā vietā ierindojās latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas pārspēja Latvijas klubu "Barons kvartāls".

Šī bija astotā BBL sezona, bet visās līdzšinējās čempionu titulu bija izcīnījušas Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" vai Viļņas "Lietuvos rytas". Arī finālā līdz šim kāda cita komanda bija spēlējusi vien vienu reizi, kad 2011.gadā līdz izšķirošajam mačam tika "VEF Rīga".

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā nestartēja.

Iepriekšējās trijās sezonās BBL turnīrā bija triumfējusi "Žalgiris" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!