Foto: F64

Lietuvas klubs "Šiauliai" trešdien triumfēja "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL), turklāt šādu panākumu guva jau trešo sezonu pēc kārtas.

Finālsērijas atbildes mačā "Šiauliai" ar rezultātu 102:76 (20:21, 28:27, 28:8, 26:20) savā laukumā pieveica Igaunijas komandu Tartu TU/"Rock", atspēlējot septiņu punktu deficītu, kas tai bija pēc izbraukumā aizvadītā pirmā mača.

Līdz ar to Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013. gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils". Iepriekš trīs sezonas pēc kārtas sacensībās bija spējusi triumfēt arī Kauņas "Žalgiris", kas to paveica no 2010. līdz 2012. gadam.

Kā zināms, kopš 2012. gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības "Žalgiris" un "Lietuvos rytas". Šosezon to nedarīja arī Latvijas čempioni "VEF Rīga" un Igaunijas vienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet vēl vairāki klubi turnīrā iesaistījās tikai no izslēgšanas turnīra.

Trešdienas spēlē pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts, kas TU/"Rock" komandai deva labas izredzes kļūt par pirmo BBL čempioni no Igaunijas, tomēr trešajā ceturtdaļā "Šiauliai" ieguva 20 punktu pārsvaru, ko noslēdzošajās desmit minūtēs palielināja vēl vairāk.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Roks Giedraitis, 20 punktus sameta amerikānis Kamerons Aierss, bet ar 15 punktiem un 15 bumbām zem groziem izcēlās ēģiptiešu spēka uzbrucējs Asems Marejs.

Tikmēr TU/"Rock" rindās 17 punktus iemeta Igaunijas izlases spēlētājs Reinars Halliks.

TU/"Rock" un "Šiauliai" dalību BBL turnīrā sāka tikai no izslēgšanas spēlēm, jo pirms tam piedalījās FIBA Eiropas kausā, kur igauņu klubs tika līdz otrajam posmam, bet neiekļuva izslēgšanas spēlēs, kamēr Šauļu komanda izstājās pēc pirmā posma.

Kā zināms, labākā no Latvijas komandām šosezon bija ceturto vietu ieņēmusī "Valmiera"/ORDO. Sērijā par trešo vietu, cīnoties ar Panevēžas "Lietkabelis" vienību no Lietuvas, valmierieši pirmajā mačā savā laukumā ieguva 16 punktu pārsvaru, tomēr otrdien atbildes spēlē nespēja to noturēt.

Tikmēr pagājušās sezonas BBL vicečempioni "Ventspils" šoreiz sacensībās nepiedalījās, jo sasniedza FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālu.

Pamatturnīrā šosezon piedalījās 14 komandas, kas bija par astoņām mazāk nekā pērn.

Pirms šīs sezonas BBL ieguva jaunu titulsponsoru bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!