Foto: F64

Piektdien otro uzvaru divās spēlēs pārbaudes turnīrā Prāgā pirms 2019. gada Eiropas čempionāta basketbolā izcīnīja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar rezultātu 69:63 (21:17, 11:8, 22:19, 15:19) pieveica Čehijas valstsvienību.

Latvijas komandas sastāvā laukumā izgāja arī pirmajā mačā nespēlējušās Elīna Dikaioulaku, Ieva Pulvere un Digna Strautmane, toties spēlē nepiedalījās Aija Putniņa, bet uz rezervistu soliņa palika Elizabete Bulāne un Laura Ikstena, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Viešņas čehietes priekšā palaida tikai uz dažām minūtēm pirmajā ceturtdaļā. Otrajā puslaikā pārsvars vienubrīd sasniedza 13 punktus, nepilnas divas minūtes pirms beigām tas saruka līdz +2, tomēr galotnē aukstasinīgākas bija latvietes.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās bija Elīna Dikaioulaku, kura izcēlās ar 18 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām. Katei Krēsliņai un Zentai Meļņikai pa desmit punktiem, bet Kristīne Vītola izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Mājinieču labā ar visvairāk "ačiem" izcēlās Katarina Elhotova, kuras rēķinā 14 punkti.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē latvietes ar rezultātu 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Komandu sestdien pulksten 16.00 sagaida spēle pret Ungārijas vienību.

Ungārijas valstsvienība ceturtdien piekāpās Čehijai 58:65, bet piektdien ar 83:58 pārvarēja Bosnijas un Hercegovinas pretestību.

Pēc šī turnīra Latvijas izlase 20. jūnijā "Elektrum" Olimpiskajā centrā tiksies ar Ķīnas izlasi, bet 22. jūnijā "Arēnā Rīga” spēkosies pret Slovēnijas valstsvienību. Eiropas čempionāts Rīgā sāksies 27. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!