Foto: F64
Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš svētdien Vācijas bundeslīgas mačā pēdējā sekundē realizēja metienu, tādējādi ļaujot viņa pārstāvētajai Bonnas "Telekom Baskets" komandai svinēt uzvaru.

"Telekom Baskets" viesos ar rezultātu 74:72 (26:22, 11:14, 21:21, 16:15) sīvā cīņā pārspēja bundeslīgas debitanti Jēnas "Science Sity", tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas.

Siliņš kļuva par šī mača galveno varoni, jo pamatlaika pēdējās divās minūtēs iemeta divus tālmetienus, kā arī pēdējā sekundē guva vēl divus punktus, nodrošinot Bonnas vienībai uzvaru.

Siliņš šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva 14 punktus, realizējot trīs no pieciem tālmetieniem, divus no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un trīs piezīmes.

LIVE: Silins, Jenkins, Silins. Die Wahsinns-Crunchtime bei @basketsjena vs @TelekomBaskets zum Genießen. #easyCreditBBL pic.twitter.com/NbVBbGsppw
— easyCredit BBL (@easyCreditBBL) October 30, 2016

Rezultatīvākais latvieša pārstāvētajā komandā bija Džošs Majo, kurš guva 22 punktus, bet pretiniekiem ar 30 punktiem atzīmējās Džūljuss Dženkinss.

Nedaudz mazāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki atradās vadībā ar 69:64, bet Siliņš 73 sekunžu laikā grozā raidīja divus "trejačus", tādējādi izvirzot vadībā viesus ar 70:69. Turpinājumā viesi iemeta vēl divus soda metienus, uz ko Dženkinss trīs sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām atbildēja ar precīzu tālmetienu, panākot 72:72. Tiesa, pēdējais vārds šajā mačā piederēja Siliņam, kurš pamatlaika pēdējā sekundē izrāva uzvaru. Pēc sānu auta iemetiena Siliņš ieskrēja soda laukumā, kur saņēma sev adresētu piespēli. Latvietis izlauzās starp diviem pretiniekiem un guva grūtu grozu, kas viesiem sagādāja uzvaru ar 74:72.

23 gadus vecais Siliņš oktobra sākumā uz mēnesi noslēdza līgumu ar "Telekom Baskets" komandu, kura pēc latvieša pievienošanās izcīnījusi četras uzvaras bundeslīgas spēlēs un vienu panākumu FIBA Eiropas kausā, piecās spēlēs pēc kārtas neizjūtot zaudējuma rūgtumu. Šajā laikā latvietim jāaizstāj savainotais amerikāņu uzbrucējs Kenets Hortons.

Pirms tam Siliņš pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", kuras sistēmā bija jau no 15 gadu vecuma, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012.gada. Pēc iepriekšējās sezonas latvieša un Itālijas kluba ceļi šķīrās.

Tikmēr citā svētdienas mačā Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" izbraukumā ar 60:48 (20:13, 13:9, 14:11, 13:15) uzvarēja Ludvigsburgas "MHP Riesen" vienību.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latviešu basketbolists iemeta vienu no diviem divpunktniekiem un vienu no pieciem tālmetieniem.

Strēlnieka rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda un viena piezīme.
Turnīra kopvērtējumā "Brose" ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs ir līdere, bet bez zaudējumiem cīnās arī Ulmas "Ratiopharm" un Minhenes "Bayern", kas ir aizvadījušas attiecīgi septiņas un sešas spēles. Tikmēr "Telekom Baskets" ar pieciem panākumiem septiņās spēlēs ir piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!