Foto: LETA
Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš ceturtdien guva 16 punktus otrajā Itālijas A sērijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komanda ar 84:88 (15:25, 17:22, 13:17, 39:24) izbraukumā piekāpās valsts čempioniem Sjēnas "Montepaschi".

Pēc trešās ceturtdaļas viesi atradās iedzinējos ar 45:64 un, kaut pēdējās minūtēs tika veikts liels izrāviens, līdz uzvaras izraušanai viņiem nedaudz pietrūka. Zīmīgi, ka pēdējās divās minūtēs Siliņš guva astoņus punktus.

Siliņš nospēlēja 28 minūtes, kuru laikā realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvietis izpildīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras piezīmes, cīņu noslēdza ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem bija amerikānis Ēriks Grīns.

Sērijā līdz trim uzvarām "Montepaschi" panāca izlīdzinājumu 1-1, bet nākamās divas spēles jau notiks Redžo di Emīlijā.

Regulārā čempionāta kopvērtējumā "Grissin Bon" komanda ar 15 uzvarām 30 spēlēs ieņēma septīto vietu, bet iepriekšējo septiņu gadu valsts čempionvienību "Montepaschi" ierindojās otrajā pozīcijā.

Nesen "Grissin Bon" komanda ar lieliem Siliņa nopelniem triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā. Tāpat Siliņš atzīts par A sērijas otro labāko jauno basketbolistu, kā arī kļuvis par labāko aizsardzības spēlētāju visā līgā prestižā portāla "Sportando" versijā.

Kā zināms, Siliņš pieteicies šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kur, visticamāk, izpētīs līgas klubu interesi par viņa pakalpojumiem.

Latvietis šīs sezonas Itālijas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!