Foto: LETA
Latvijas basketbolists Ojāra Siliņš, kurš pārstāv Itālijas A sērijas čempionāta klubu Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", atzīts par sezonas otro labāko jauno basketbolistu, ceturtdien pavēstījusi līga.

Balsojumā, kurā piedalījās komandu kapteiņi, treneri un ģenerālmenedžeri, tika vērtēti spēlētāji, kuri dzimuši 1992.gadā vai vēlāk.

Starp šiem basketbolistiem ar 98 balsojuma punktiem otro vietu ieguva 20 gadus vecais Siliņš, no pirmās vietas autora Milānas "EA7 Emporio Armani" kluba spēlētāja Alesandro Džentiles atpaliekot par 96 punktiem.

Pirms tam trešdien Siliņš tika atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju visā līgā prestižā portāla "Sportando" versijā.

Latvietis šīs sezonas Itālijas A sērijas regulārajā čempionāta 28 mačos atzīmējās ar vidēji 7,0 punktiem spēlē, kā arī vidēji mačā izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas.

Regulāro sezonu Siliņa pārstāvētais klubs noslēdza septītajā vietā, bet ceturtdaļfinālā komanda spēkosies ar Sjēnas "Montepaschi", kas regulārajā turnīrā ierindojās otrajā pozīcijā.

Kā zināms, Siliņš pieteicies šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kur, visticamāk, izpētīs līgas klubu interesi par viņa pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!