Foto: LETA

Prestižajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp", kas notiek Itālijas pilsētā Trevīzo, sestdien sevi labi pieteicis latvietis Ojārs Siliņš.

Siliņš sestdien tika pie spēlēšanas divās nometnes treniņspēlēs. Pirmajā no tām viņš 20 laukumā pavadīto minūšu laikā guva 12 punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem, kas viņu padarīja par savas komandas dalītu rezultatīvāko spēlētāju.

Latvieša kontā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena piezīme un deviņi efektivitātes koeficienta punkti.

Šajā mačā demonstrētais sniegums vēlāk Siliņam ļāva piedalīties dienas "Visu zvaigžņu" spēlē, kurā viņš 19 minūšu laikā guva piecus punktus, raidot grozā vienu no sešiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat viņš iekrāja vienu atlēkušo bumbu un negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Vienā spēlē sestdien piedalījās Iļja Gromovs, kurš sev atvēlēto 14 minūšu laikā tika pie diviem punktiem, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem. Viņš iekrāja trīs atlēkušās bumbas, divas piezīmes, pa vienai kļūdai, rezultatīvai piespēlei un bloķētam metieniem, kā arī trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Prestižā nometne turpināsies arī svētdien un pirmdien. Nometnes gaitai līdzi seko visu 30 NBA klubu pārstāvji. Neskaitot Ziemeļamerikas basketbola jaunos talantus, Eiropu un pārējo pasauli nometnē pārstāv 45 sportisti.

Siliņš un Gromovs iespēju piedalīties nometnē nopelnījuši pēc pieteikšanās šīgada NBA draftam. Zināms, ka vismaz Siliņš savu kandidatūru pēc dalības nometnē plāno atsaukt, lai NBA draftam varētu pieteikties nākamgad.

Nometnē piedalās arī 16 gadus vecais Rodions Kurucs. Viņš darbojas nākamās paaudzes spēlētāju grupā, kurā pulcēti talantīgākie Eiropas jaunie basketbolisti vecumā līdz 16 gadiem. Šiem basketbolistiem nometnes programmā paredzēti treniņi Eiropā atzītu treneru vadībā, kā arī lekcijas par sadzīviski noderīgām lietām.

Iespēju piedalīties nometnē nav izmantojis Kristaps Porziņģis, kurš arī ir pieteicies NBA draftam un jau šovasar varētu tikt izvēlēts pirmajā kārtā.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Pērnā gada "adidas Eurocamp" nometnē piedalījās Timma un Jānis Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!