Foto: F64
Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš līdz sezonas beigām pagarinājis līgumu ar Vācijas bundeslīgas vienību Bonnas "Telekom Baskets", pirmdien paziņoja klubs.

"Ojārs ļoti labi iederas komandā, kas ir ļoti svarīgi mūsu komandai, lai gūtu panākumus. Ir ļoti labi, ka viņš arī turpmāk būs daļa no tā," klubs citē vienības galveno treneri Predragu Kruniču.

"Ojārs šajās nedēļās attaisnoja uz viņu liktās cerības. Turklāt viņš parādīja no sevis tādu basketbolistu, kādu vēlamies redzēt komandā. Viņa stabilitāte ir tieši tas, kas mums šosezon vajadzīgs. Līdz ar viņa palikšanu komandā esam spēcīgi visās pozīcijās un, ņemot vērā sezonas pirmo nedēļu pieredzi, jebkurā brīdi varam aizstāt savainotos spēlētājus," komentēja "Telekom Baskets" sporta direktors Mihaels Vihterihs.

23 gadus vecais Siliņš ar Bonnas vienību oktobra sākumā noslēdza pārbaudes laika līgumu uz mēnesi, šajā laikā aizstājot amerikāni Kenetu Hortonu. Latvietis rādīja ļoti sekmīgu sniegumu, un tagad lemts, ka viņš paliks kopā ar komandu.

Siliņš pārbaudes laikā "Telekom Baskets" rindās aizvadīja piecas bundeslīgas spēles un divus mačus FIBA Eiropas kausā, izcīnot uzvaras pirmajās sešās cīņās.

Vidēji vienā bundeslīgas mačā Siliņš guva 11,2 punktus, savāca 3,8 atlēkušās bumbas un atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt FIBA Eiropas kausā viņš divās spēlēs vidēji vienā duelī iemeta 12,0 punktus.

"Telekom Baskets" bundeslīgā astoņās spēlēs tikusi pie piecām uzvarām, kas dod sesto vietu turnīra tabulā, kamēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose" uzvarējusi visās deviņās aizvadītajās spēlēs un ir līdere.

Tikmēr FIBA Eiropas kausa Bonnas vienība iesākusi ar divām uzvarām tikpat spēlēs, ieņemot pirmo vietu C apakšgrupā.

Pirms tam Siliņš pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", kuras sistēmā bija jau no 15 gadu vecuma, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012. gada. Pēc iepriekšējās sezonas latvieša un Itālijas kluba ceļi šķīrās.

Siliņš iepriekšējā sezonā Itālijas A sērijas čempionātā 29 mačos vidēji spēlē guva 6,6 punktus. Savukārt Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā - ULEB Eiropas kausā - uzbrucējs 16 spēlēs vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem.

2013. gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014. gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Šovasar Siliņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā, palīdzot Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!