Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš šaubās, vai tiks izvēlēts jau ceturtdien gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā.

"Godīgi sakot, nedomāju, ka tikšu izsaukts. Tomēr neesmu zaudējis cerības, un tas būtu brīnišķīgs pārsteigums," Siliņu citē portāls "sportando.net". "Jebkurā gadījumā, ja netikšu izvēlēts, neradīšu no tā drāmu. NBA ir mans sapnis, un vienmēr centīšos tur nokļūt, tomēr neredzu labāku vietu, kur uzlabot manu sniegumu, par Redžo di Emīliju.

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā. Uz 60 vietām pieteikušies 57 spēlētāji, kuru vidū ir arī Siliņš, bet basketbolisti, kas dzimuši 1992.gadā, draftam tiek reģistrēti automātiski.

20 gadus vecais uzbrucējs Siliņš spēlē Itālijas augstākās līgas klubā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kur nupat aizvadītajā sezonā bija izkarojis stabilu vietu pamatsastāvā un regulāri demonstrēja atzīstamu sniegumu. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet Itālijas A sērijas čempionātā "Grissin Bon" netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Šajās dienās Siliņš apmeklējis četru NBA klubu nometnes, kur atrādījies amatpersonām un centies pārliecināt par savu lietderību.

Pēdējās prognozēs, kuras trešdien publicējis prestižais portāls "nbadraft.net", Siliņam piešķirts 55.numurs un prognozēta nokļūšana līgas nupat aizvadītās sezonas finālistes Maiami "Heat" apcirkņos.

Kā ziņots, šī gada draftam bija pieteikušies arī latvieši Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs, bet viņi abi nolēmuši savas kandidatūras atsaukt, lai pretendētu atkal kādā no nākamajiem gadiem. Spānijā spēlējošais 18 gadus vecais spēka uzbrucējs Porziņģis šobrīd jau tiek minēts kā pretendents uz vietu nākamā gada drafta pirmajā pieciniekā.

Bez Siliņa uz draftu pretendē vēl 12 ārzemju spēlētāji, bet pārējie nāk no Ziemeļamerikas. Draftam reģistrēti 12 valstu pārstāvji.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs".

Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!