Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš pirms gaidāmā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta cenšas neuzņemt galvā pārāk daudz, lai neizjustu lielu spiedienu, sportists izteicies intervijā portālam "3sob.com".

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā. Uz 60 vietām pieteikušies 57 spēlētāji, kuru vidū ir arī Siliņš, kā arī visi basketbolisti, kas dzimuši 1992.gadā.

20 gadus vecais uzbrucējs Siliņš spēlē Itālijas augstākās līgas klubā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kur nupat aizvadītajā sezonā bija izkarojis stabilu vietu pamatsastāvā un regulāri demonstrēja atzīstamu sniegumu. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet Itālijas A sērijas čempionātā "Grissin Bon" netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Pašlaik Siliņš apmeklē vairāku NBA klubu nometnes. Šajās dienās viņš bijis Memfisā un atrādījies "Grizzlies" komandai, kas bijusi otrā viņa ceļā, bet pirms drafta plānots apciemot vēl divas vienības.

"Amerikāņu basketbols ir citādāks. Tas ir atlētiskāks, viss tiek darīts ar spēku. Savukārt Eiropā vairāk ir komandas spēle, saspēle un kustība laukumā," izteicies Siliņš. "Komandas pārbaudēs vēlas redzēt manu metienu. Viņi vēlas mani kā agresīvu aizsargu, lai es vienmēr būtu aktīvs un spēlētu komandas basketbolu."

Siliņš izteicies, ka progresē aizsardzībā un īpaši spēlē viens pret vienu, kā arī mācās, lai spēlētu gudri un vienmēr atrastos pareizajā pozīcijā.

Tāpat latvietis izteicās, ka cenšas visu neuztvert pārāk nopietni, lai neradītu lieku satraukumu.

"Protams, tas ir mans sapnis, tomēr nevaru sev uzlikt pārāk lielu spiedienu. Man vēl ir pie kā strādāt," uzsvēra Siliņš.

Kā ziņots, šī gada draftam bija pieteikušies arī latvieši Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs, bet viņi abi nolēmuši savas kandidatūras atsaukt, lai pretendētu atkal kādā no nākamajiem gadiem. Spānijā spēlējošais 18 gadus vecais spēka uzbrucējs Porziņģis šobrīd jau tiek minēts kā pretendents uz vietu nākamā gada drafta pirmajā pieciniekā.
Bez Siliņa uz draftu pretendē vēl 12 ārzemju spēlētāji, bet pārējie nāk no Ziemeļamerikas. Draftam reģistrēti 12 valstu pārstāvji.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs".

Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!