Foto: LETA
Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš traumas dēļ izlaidīs jaunās Itālijas A sērijas čempionāta sezonas sākumu, informē viņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komanda.

Basketbolists iepriekš centies atkopties no labās kājas muskuļa traumas, tomēr trešdien veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka savainojums vēl nav pilnībā izārstēts.

Lai atveseļotos, latvietim nepieciešamas vēl trīs atpūtas nedēļas.

Jauno A sērijas čempionātu "Grissin Bon" komanda atklās nākamās nedēļas beigās, bet 15.oktobrī tai paredzēta pirmā spēle Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

Šovasar 21 gadu vecais uzbrucējs līgumu ar vienību pagarināja līdz 2016.gadam. Itālijā viņš spēlē kopš 2010.gada.

Ar katru sezonu latvietis ieguva arvien lielāku lomu komandā, bet pagājušās sezonas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā Siliņš guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu. Viņš tika atzīts par sezonas otro labāko jauno basketbolistu.

Pagājušajā sezonā "Grissin Bon" ar Siliņa palīdzību triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet pats basketbolists šajās sacensībās kopumā aizvadīja 16 spēles, caurmērā katrā no tām izceļoties ar 6,8 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām.

Jūnijā Siliņš bija devies uz Ziemeļameriku, lai pierādītu sevi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skautiem, taču draftā neviena komanda viņu neizvēlējās. Pats basketbolists pēc drafta atklāja, ka vēlas turpināt savu progresu, paužot apņēmību pāris gadu laikā sasniegt pasaules spēcīgāko basketbola līgu.

Pagājušajā vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā.

Iepriekš šovasar "Grissin Bon" komanda parakstīja līgumu ar 15 gadus veco latvieti Artūru Strautiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!