Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Bruklinā notikušajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā latviešu basketbolistu Ojāru Siliņu neizvēlējās neviena komanda, bet pirmais numurs tika kanādiešu uzbrūkošajam aizsargam Endrū Viginsam.

20 gadus vecais Siliņš bija vienīgais latviešu basketbolists, kurš šogad centās iekļūt NBA draftā. Pats basketbolists pirms NBA drafta izteicās skeptiski par iespēju tikt draftētam, un šoreiz skepse apstiprinājās.

NBA draftā ar pirmo numuru Viginsu izvēlējās Klīvlendas "Cavaliers". Milvoki "Bucks" ar otro numuru izvēlējās amerikāni Džabari Pārkeru, bet trešais numurs tika kamerūniešu centram Džoelam Embīdi, kuru izvēlējās Filadelfijas "76ers".

Šogad NBA draftā sākotnēji gribēja piedalīties vēl divi jaunie Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs, taču abi atsauca savas kandidatūras un centīsies iekļūt NBA draftā nākamajos gados. Spānijā teicami spēlējošais Porziņģis lielāku uzmanību izpelnījās pēc pērnajā gadā lieliski aizvadītā Eiropas U-18 čempionāta, kurā kļuva par vieno no spožākajām zvaigznēm. Jau šobrīd Porziņģim tiek prognozēta ļoti augsta vieta nākamā gada NBA draftā, daži speciālisti viņam prognozē pat vietu starp pirmajiem pieciem numuriem.

Līdz šim NBA draftā izvēlēti trīs spēlētāji. 2004.gadā ar 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izvēlējās Andri Biedriņu, 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu un uzreiz viņu aizmainīja uz Sanantonio "Spurs", bet pagājušajā gadā NBA draftā ar pēdējo, 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!