Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpinās nesaprašanās starp Filadelfijas "76ers" un vienības basketbolistu Benu Simonsu, kura aģents Ričs Pols asi kritizēja klubu par pieņemtajiem lēmumiem, kas pasliktina spēlētāja mentālo veselību, raksta medija "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija.

Simons jūnijā pieprasīja maiņu uz citu komandu, bet viņš šajā sezonā vēl nav spēlējis. Sākotnēji viņš nepievienojās komandai uz treniņnometni, bet pēc saņemtajiem naudas sodiem negaidīti ieradās Filadelfijā. Tiesa, drīz vien viņš komandai paziņoja, ka mentāli nav gatavs palīdzēt komandai.

"76ers" vēlējās, lai Simonss tiekas ar kluba nozīmētajiem speciālistiem, ko pats basketbolists nevēlējās darīt. Klubs bija gatavs turpināt sodīt spēlētāju par izlaistajām spēlēm, kamēr viņš nesāks sadarboties, jo nebija skaidrības par viņa darbībām, lai uzlabotu situāciju.

Simonsa aģents Pols kritizēja "76ers" komandu par centieniem piespiest basketbolistu atgriezties laukumā. "Vai nu jūs palīdzat Benam, vai arī skaidri pasakāt, ka uzskatāt, ka viņš melo," sacīja Pols.

"76ers" pārstāvis noraidīja, ka organizācija mēģina viņu piespiest spēlēt, un norādīja, ka nodrošina Simonsam visus resursus, lai situāciju uzlabotu. Komandas nostāja esot tāda, ka viņam ir jāpiedalās treniņos un video sesijās, kamēr komandas speciālists apstiprinās, ka viņš to nevar darīt.

"Ja Bens ir norādījis, ka viņš mentāli nav gatavs spēlēt, tas ir jāpieņem. Viņš ir jāatbalsta," pārliecināts ir Pols, kurš uzsvēra, ka pēdējos mēnešos uzsvars bijis nevis uz jaunas komandas atrašanu, bet uz mentālās veselības sakārtošanu.

Jau vēstīts, ka Simonsam joprojām ir spēkā četru gadu līgums, kurā atlikusī summa ir 147 miljoni ASV dolāru.

Pagājušajā sezonā viņš 58 pamatturnīra spēlēs vidēji mačā guva 14,3 punktus, kas ir mazākais rādītājs četru sezonu laikā, kā arī sakrājot 7,2 atlēkušās bumbas un 6,9 rezultatīvas piespēles. 12 izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji 11,9 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas un 8,8 rezultatīvas piespēles mačā. Tieši pēc izslēgšanas spēlēm Simonss tika kritizēts par to, ka viņš neuzbruka grozam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!