Foto: Publicitātes attēli

Par novembra otrās nedēļas "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) labāko spēlētāju atzīts Latvijas komandas "Jēkabpils" saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš, vēsta BBL.

Rinalds Sirsniņš mačā pret Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas" guva 19 punktus un palīdzēja "Jēkabpils" komandai izcīnīt uzvaru ar 83:82. Tieši viņš pēdējā minūtē atņēma pretiniekiem bumbu un ieguva tiesības gan uz diviem soda metieniem, gan vēl vienu uzbrukumu savai komandai. Sirsniņš abus soda metienus trāpīja, un tie izrādījās uzvaru nesošie punkti.

Šajā spēlē Sirsniņš arī izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Viņš izpildīja 14 tālmetienus, no kuriem trāpīja četrus, kopā izceļoties ar efektivitātes koeficientu +24, kas bija augstākais aizvadītajā nedēļā, ņemot vērā spēlētājus, kuru komandas izcīnīja uzvaras.

Ar Sirsniņa palīdzību "Jēkabpils" piecās BBL spēlēs guvusi četras uzvaras, kas ir otrs labākais rādītājs B apakšgrupā un reizē arī visā līgā. 31 gadu vecais Sirsniņš vidēji spēlē gūst 12,4 punktus un izdara 6,2 rezultatīvas piespēles, kas ļauj viņam ieņemt ceturto vietu līgas labāko piespēlētāju sarakstā. Nākamo spēli Baltijas līgā Sirsniņš un "Jēkabpils" aizvadīs 22. novembrī pret TTU.

Savukārt šonedēļ BBL paredzētas sešas spēles. Trīs no tām notiks otrdien, un visās trijās piedalīsies Latvijas klubi. "Jūrmala/Fēnikss" viesosies pie "Nevežis", "Valmiera/Ordo" uzņems pagaidām vēl uzvaras neguvušo BBL debitanti "Borisfen" no Baltkrievijas, bet "Ogre/Kumho Tyre" spēkosies ar vēl nezaudējušo Lietuvas klubu "Pieno žvaigždes". Savukārt trešdien "Liepāja/Triobet" uzņems "Port of Parnu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!