Foto: DELFI
Basketbola klubs "Jēkabpils" ir panācis vienošanos ar saspēlēs vadītāju Rinaldu Sirsniņu par sadarbības turpināšanu arī nākamajā – 2016./2017. gada sezonā, informēja komandas preses dienests.

Sirsniņš "lūšu" rindās aizvadīs jau piekto gadu pēc kārtas un ir bijis viens no komandas līderiem abu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgu izcīnīšanā.

"Esmu priecīgs atgriezties Jēkabpilī un gandarīts, ka izdevās vienoties ar klubu, jo pie tā tika ilgi strādāts," sacīja pats Sirsniņš, kurš pauda viedokli arī par nākamās sezonas sastāvu."Interesants sastāvs ar lielu potenciālu. Liels prieks, ka komandā pagaidām visi ir latviešu spēlētāji. Tāpat prieks, ka atgriežas tie, kas bija prom no "lūšu" ģimenes, un prieks par tiem, kas palikuši no pēdējās sezonas."

"Mērķis vienmēr ir cīnīties katrā spēlē par uzvaru, un arī jaunajā sezonā ceļu negriezīsim nevienam," uzsvēra basketbolists

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis uzsvēra Sirsniņa aukstasinību svarīgos brīžos.

"Rinalds ir pieredzes bagāts un meistarīgs saspēlēs vadītājs, ļoti bīstams trīspunktu metējs, bet viens no vislielākajiem trumpjiem ir piespēle. Iepriekšējās četrās sezonās viņš atdeva kopā 690 rezultatīvas piespēles 139 spēlēs, tās ir vidēji 4,9 rezultatīvas piespēles vienā mačā. Emocionāls, bet svarīgākajos brīžos demonstrē apskaužamu aukstasinību," pauda treneris.

Rinalds Sirsniņš 2015./2016. gada sezonā LBL piedalījās 34 spēlēs, vidēji laukumā aizvadot 28 minūtes. BK "Jēkabpils" kontam Sirsniņš pievienoja 11,9 punktus, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles. Arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) komandas kapteinis uzrādīja lielisku sniegumu: laukumā devās 13 spēlēs un vidēji 30 minūtēs guva 14,8 punktus, savāca 3,5 atlēkušās bumbas un veica 5,8 rezultatīvas piespēles, kļūstot par otru rezultatīvāko BBL saspēles vadītāju sezonā.

Spēlējot BK "Jēkabpils" rindās, saspēles vadītājs divas reizes pēc kārtas ir ticis atzīts par LBL regulārās sezonas labāko piespēļu dalītāju, bet pagājušajā sezonā Sirsniņš ierindojās piektajā vietā.

Rinalds Sirsniņš savas basketbolista karjeras laikā ir pārstāvējis tādus ārzemju klubus kā: Polijas "Polpharma" un "Anwil", Ukrainas "Dnipro Azot" un "Mykolaiv", Igaunijas "Tarvas"; Latvijā: "ASK", "ASK Buki", BK "Skonto", "Barons/LMT", SK "Valmiera", BK "Barons" un kopš 2013. gada spēlē BK "Jēkabpils" rindās. Sirsniņš 2010. gadā ir bijis Latvijas vīriešu valstsvienības kapteinis, 2008. gadā – FIBA Izaicinājuma kausa ieguvējs, kā arī divkārtējs Latvijas čempions (2008., 2010.)

"Jēkabpils" komandu veido: Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks, Artūrs Vītiņš, Mikus Sokolovs, Oskars Virsis, Edgars Štelmahers, Andrejs Šeļakovs, Roberts Stumbris un Rinalds Sirsniņš. Galvenā trenera amatu ieņem Rūdolfs Rozītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!