Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings kluba vadībai paziņojis, ka vēlas tikt aizmainīts, vēsta NBA apskatnieki Eidrians Vodžnarovskis un Šems Karnia.

Ērvingam un "Nets" vadībai attiecības kopš aizvadītās sezonas nav labākās, un pagājušajā vasarā viņam netika piedāvāts jauns līgums. Šis viņam ir līguma pēdējais gads, kurā saspēles vadītājs pelna 36,5 miljonus dolāru.

Tagad Ērvings esot paziņojis, ka vēlas spēlēt citā komandā un tikt aizmainīts līdz NBA maiņu darījuma termiņa beigām. Ja tas nenotiks, pēc sezonas viņš klubu pametīs, un komanda neiegūst nekādu kompensāciju par viņu.

Šajā sezonā viņš vidēji 40 spēlēs izceļas ar 27,1 punktu, izdara 5,3 rezultatīvas piespēles un izcīna 5,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā 30 gadus vecais spēlētājs līdz martam nepiedalījās "Nets" mājas spēlēs, jo Ņujorkā spēkā bija noteikums, ka telpās var atrasties tikai vakcinēti cilvēki. Arī izbraukuma spēlēs viņa iespējas doties laukumā bija atkarīgas no konkrētās vietas prasībām attiecībā uz personas vakcinācijas statusu.

Arī šajā sezonā viņš neiztika bez skandāliem. "Nets" novembrī uz piecām spēlēm diskvalificēja Ērvingu, kurš vietnēs "Twitter" un "Instagram" publiskoja ierakstus, kuros reklamēja antisemītisku filmu, un par to saņēma plašu nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!