Foto: AP/Scanpix/LETA

Gandrīz 39 gadus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākais punktu guvējs bija izcilais centra pozīcijas spēlētājs Karīms Abduls-Džabars, bet 2023. gada 7. februārī Lebrons Džeimss viņam atņēma šo troni un apliecināja, kāpēc visā karjeras laikā viņam iesauka bijusi "karalis". Tomēr iepriekš rekordistu nomaiņa nenotika tik harmoniski kā tagad.

Veids, kā Džeimss un Abduls-Džabars kļuva par rekordistiem, bija dažāds. Savās pēdējās trīs sezonās centra spēlētājs bija savā norietā, kamēr Džeimss aizvadīto trīs sezonu laikā spēlē teju savu rezultatīvāko basketbolu karjerā, pagājušajā un šajā sezonā gūstot vidēji 30 punktus. Viņš allaž intervijās teicis, ka sevi uzskata par spēlētāju, kurš vispirms domā par metiena izkārtošanu komandas biedriem, tāpēc ilgu laiku neesot domājis par šo rekordu.

Savukārt Abduls-Džabars bija slavens ar vienu spēles elementu, ko mūsdienu basketbolā vairs regulāri nevar redzēt, – "āķa" metienu. Viņš šo spēles elementu bija izkopis tik tālu, ka to dēvēja par "debesu āķi". Neviens cits basketbolists tādas kvalitātes "āķi" attīstīt nav spējis, pat ne tuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!