Foto: LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skauti latviešu talantam Kristapam Porziņģim nākamvasar gaidāmajā draftā paredz vietu pirmajā trijniekā, informē portāls "Yahoo Sports".

Pašlaik 19 gadus vecais Porziņģis aizvada savu otro pilnvērtīgo sezonu Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Sevilla", turklāt iepriekšējā kārtā gūtajā uzvarā pret valsts grandu "Barcelona" viņš 24 minūšu laikā pamanījās gūt 13 punktus un izcīnīt sešas atlēkušās bumbas.

Kā informē "Yahoo Sports", šo maču apmeklējuši vairāki NBA skauti, kuri atzinīgi novērtējuši Porziņģi klātienē.

"Porziņģis ir starp trim labākajiem jaunajiem basketbolistiem. Viņa spēles stils ir līdzīgs Dirka Novicka demonstrētajam, taču latvietis ir atlētiskāks. Porziņģis labi pārvietojas pa laukumu, spēlē groza tuvumā un darbojas ar seju pret to. Latvijas basketbolists draftā var būt starp labākajiem Eiropas spēlētājiem un var tikt izvēlēts starp pirmajiem trim no visiem basketbolistiem," atzīmējis viens no skautiem.

"Porziņģis ir kaut kas starp tādiem NBA spēlētājiem kā Andrea Barnjāni, Po Gasols un Ersans Iljasova," īpašā vēstulē "Yahoo Sports" rakstīja "Sevilla" galvenais treneris amerikānis Skots Rots. "Viņš ir 213 centimetrus garš, turklāt savu 19 gadu vecumā viņš turpina stiepties. Porziņģis ir pilns komplekts, turklāt šī ir pirmā sezona, kad viņš patiešām spēlē un tiek pie laba spēles laika."

"Vienīgais negatīvais aspekts viņā ir ķermenis, kas vēl nav gatavs, taču pie tā tiek veikts darbs, un tuvāko gadu laikā tas tikai kļūs labāks. Pēc trim četriem gadiem Porziņģis būs ļoti labs, varbūt pat lielisks basketbolists," izteicās Rots.

Speciālists arī piebilda, ka Porziņģis ir smagi strādājošs spēlētājs, kurš lieliski prot angļu valodu un mīl basketbolu.

Iepriekš Rots, kurš savulaik pats bija NBA basketbolists, kā trenera palīgs strādājis tādos klubos kā Dalasas "Mavericks", Memfisas "Grizzlies", Goldensteitas "Warriors" un Toronto "Raptors".

Tikmēr bijušais NBA basketbolists un pašreizējais Porziņģa komandas biedrs "Sevilla" komandā Deriks Bīars atzina, ka viņš vēl nevienā Eiropas basketbolistā nav redzējis tik augstu prasmju līmeni, kāds ir latvietī.

"Porziņģa uzbrukuma arsenāls ir līdzīgs Dirkam Novickim - viņš ir garš basketbolists, kurš var mest no distances, spēj bloķēt pretinieku metienus, ir mobils un atlētisks. Nav daudz lietu, ko viņš uz laukuma nevar izdarīt," uzsvēra Bīars.

Porziņģis šosezon ACB līgas desmit mačos caurmērā guvis 8,4 punktus un izcīnījis 4,9 atlēkušās bumbas, kamēr Eiropas kausa izcīņā astoņu spēļu laikā vidēji izcēlies ar 11,0 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Iepriekš šosezon Porziņģis kļuva par trešo visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš ticis pie "double-double" prestižā ACB turnīra spēlē, bet Eiropas kausā viņš šosezon no astoņām spēlēm sešās guvis vismaz desmit punktus, bet divās sametis pa 18 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!