Foto: F64

Pirmo spēli kopš bīstamās slimības meningīta izslimošanas svētdien aizvadīja latviešu basketbolists Armands Šķēle, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta mačā viesos ar 71:76 (16:27, 22:17, 14:16, 19:16) zaudēja Ukrainas klubam Mariupoles "Azovmaš".

Šķēle laukumā pavadīja 17 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu.

Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, četras kļūdas un trīs piezīmes.

Maču Šķēle noslēdza ar četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija serbs Miroslavs Radulica, bet "Kalev"/"Cramo" labā 13 punktus guva Raits Kērless.

Igaunijas klubam šis bija sestais zaudējums aizvadītajās septiņās turnīra spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā to ierindo pēdējā, desmitajā, pozīcijā. Pirmo vietu šajā grupā ar pieciem panākumiem sešos mačos ieņem latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak".

Šķēle pēc saslimšanas ar meningītu, kas viņu piemeklēja jau trešo reizi pēdējo pāris gadu laikā, slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā tika ievietots 7.jūlijā, bet desmit dienas vēlāk viņa aģents Artūrs Kalnītis atklāja, ka sportists bīstamo slimību veiksmīgi pārslimojis.

Basketbolistam vēlāk tika veikta viegla plastiskā operācija, bet rehabilitācijas ilgums tika plānots līdz piecām nedēļām. Tomēr Šķēles atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana krietni ieilga, savukārt pēc atgriešanās kluba sastāvā ar viņu tika atjaunos noslēgtais līgums līdz šīs sezonas beigām.

Iepriekšējo reizi Šķēle ar meningītu bija saslimis 2010.gada sākumā, un toreiz sportists divas dienas atradies bezsamaņā. Pēc tam viņam tika veikta operācija, lai novērstu turpmākus saslimšanas draudus.

Šķēle šogad pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezās Latvijas izlasē, tomēr pēkšņās saslimšanas dēļ viņš nevarēja piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!