Foto: F64

Par "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas oktobra labāko spēlētāju piektdienas vakarā nosaukts kopvērtējuma līderes "Ventspils" aizsargs Aigars Šķēle.

Spēlētājs palīdzējis sezonas ievadā vicečempioniem uzvarēt visās septiņās spēlēs, gūstot vidēji 13,1 punktu, izdarot 3,1 rezultatīvu piespēli, izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 17.

"Iespējams, pretinieki ir vājāki nekā pēdējos gados, bet mums katra spēle tik un tā ir kā labs treniņš - ar saviem uzdevumiem un izaicinājumiem. Arī treneri prasa simtprocentīgu koncentrēšanos un neļauj atslābt," Šķēle izteicies par sezonas ievadu LBL, kur uzvaras gūtas ar vidēji 23 punktu pārsvaru.

Šonedēļ ventspilnieki aizvadīja ceturto spēli Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ietvaros, ar rezultātu 61:73 piekāpjoties Vācijas klubam Ludvigsburgas "MHP Riesen" un ciešot pirmo zaudējumu savā laukumā šosezon.

"Mums nav ļoti plašs sastāvs un šoreiz no ierindas izgāja arī Ronalds Zaķis. Citiem iznāca lielāka slodze, pamainījās spēles zīmējums," šo spēli atceras Šķēle. "Turklāt Ludvigsburgai ir ļoti laba komanda, kas Vācijas čempionātā tikko uzvarēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Bambergas "Brose". Tomēr kopumā Čempionu līgā esam startējuši diezgan veiksmīgi un tā jāturpina - ar maksimālu atdevi cīnoties katrā spēlē. Neesam favorīti, bet ceļu negriezīsim nevienam."

Klubu sezona Šķēlem sākās uzreiz pēc starta Eiropas čempionātā. "Par Eiropas čempionātu palikušas gan labas atmiņas, gan arī sportisks izsalkums. Manuprāt, kā komanda nospēlējām labi, kaut arī nesasniedzām visu, ko gribējām un viss beidzās ar zaudējumu nākamajiem čempioniem. Pašam neiznāca laukumā palīdzēt tik daudz, cik būtu gribējies, tāpēc mājās atgriezos ar lielu vēlmi spēlēt un pierādīt, ka varu to darīt augstākā līmenī nekā iepriekš," saka spēlētājs, kurš kontinenta meistarsacīkstēs secinājis, ka var spēlēt šādā sabiedrībā.

LBL mēneša labākie spēlētāji tiek noteikti klubu treneru balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!