Foto: F64

Latvijas basketbola izlases aizsargs Aigars Šķēle sestdien ar 15 punktiem Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā bija rezultatīvākais spēlētājs laukumā un palīdzēja Roberta Štelmahera vadītajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" svinēt otro uzvaru pēc kārtas.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītā Igaunijas čempione savā laukumā ar rezultātu 85:63 (22:21, 27:8, 13:13, 23:21) pārspēja Kazaņas "Uniks" vienību.

Viesi minimālā vadībā trīsreiz tika vien pirmajā ceturtdaļā. Otrajā tallinieši panāca 20 punktu pārsvaru, ko arī noturēja līdz cīņas beigām.

Šķēle šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūti un 41 sekundi, kuru laikā grozā raidīja divus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no astoņiem tālmetieniem, kā arī realizēja abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica trīs rezultatīvas piespēles, vienu reizi pārkāpa noteikumus un tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl uzvarētājiem pa 14 punktiem savāca Kails Vinalezs, Kristjans Kangurs, kuram arī deviņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles, un Sanders Raieste.

Igaunijas klubs Vienotās līgas sezonu iesācis ar divām uzvarām trijās spēlēs un šobrīd ieņem piekto vietu 13 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!