Foto: F64

Latviešu basketbolists Aigars Šķēle piektdien iemeta 11 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Antibas "Sharks" komanda Francijas čempionātā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Sharks" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 62:67 (18:15, 13:15, 14:15, 17:22) piekāpās Parīzes "Levallois Metropolitans".

Šķēle šajā cīņā laukumā pavadītajās 24 minūtēs un 22 sekundēs grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, divus no deviņiem trejačiem un trīs no četriem "sodiņiem". Vēl 26 gadus vecā latviešu basketbolista kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija Davids Mišino, kurš iemeta 18 punktus.

Antibas komanda ar trim uzvarām 17 spēlēs ieņem pēdējo vietu 18 vienību konkurencē, tomēr tuvākajām konkurentēm ir tikai par panākumu vairāk.

Šķēle uz Franciju pārcēlās pagājušajā vasarā, ar Antibas klubu parakstot līgumu uz vienu gadu. Iepriekšējos divus gadus viņš spēlēja "Ventspilī". Aizvadītajā sezonā Šķēle bija viens no galvenajiem stūrakmeņiem, kāpēc komanda Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga", turklāt viņš tika atzīts arī par sērijas vērtīgāko spēlētāju.

Antibas vienība aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 16. vietu. Šī komanda par Francijas čempioni kronēta trīs reizes, bet pēdējais tituls tika izcīnīts tālajā 1995. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!