Foto: DELFI.ee

Piecus punktus Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārā čempionāta spēlē otrdien guva latvietis Armands Šķēle, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" ar rezultātu 84:93 (22:10, 19:31, 19:23, 24:19) izbraukumā piekāpās Lietuvas komandai "Šiauliai".

Šķēle laukumā pavadīja 24 minūtes un 47 sekundes, realizējot tikai vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

Slikto metienu precizitāti latvietis kompensēja ar septiņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un sešām izpildītām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš pieļāva četras kļūdas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, maču noslēdzot ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Kalev/Cramo" komandā ar 20 gūtajiem punktiem bija Gregors Arbets, bet ar 19 punktiem izcēlās Pāvels Uļjanko. Savukārt "Šiauliai" vienībā 22 punktus guva Edvīns Ružgs.

Neskatoties uz zaudējumu, kopvērtējumā "Kalev/Cramo" ar 11 uzvarām 17 aizvadītajās spēlēs pakāpās uz trešo vietu. Savukārt "Šiauliai" atrodas turnīra līderpozīcijā ar 12 uzvarām 14 cīņās.

No Latvijas komandām "Ventspils" ar desmit uzvarām 16 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Liepājas Lauvas" ar diviem panākumiem 16 cīņās atrodas pēdējā, 11.pozīcijā.

Kā ziņots, šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalās 11 komandas, debitējot arī Krievijas vienībai Ļubercu "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīsies trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!