Foto: LETA
Latvijas basketbolists Armands Šķēle svētdien guva 11 punktus, bet viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē ar rezultātu 65:51 (23:13, 16:12, 14:11, 12:15) izbraukumā pārspēja Ukrainas vienību Kijevas "Budiveļņik".

Šķēle laukumā pavadīja 36 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un divus no trijiem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, kā arī trīs pieļautas kļūdas un trīs personīgās piezīmes.

Rezultatīvākais "Kalev/Cramo" komandā ar 17 gūtajiem punktiem bija Pāvels Uļjanko, bet "Budiveļņik" basketbolistiem ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām palīdzēja kādreiz Latvijas komandā "Barons" spēlējušais Mihails Aņisimovs.

Vēl vienā mačā šokējošu zaudējumu piedzīvoja Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris", kas ar 78:86 (15:11, 23:24, 24:23, 16:28) izbraukumā piekāpās Kazahstānas komandai "Astana".

Uzvarētājiem 18 punktus guva Branko Cvetkovičs, bet "Žalgiris" vienībā ar 19 punktiem izcēlās Pauļus Jankūns.

Šīs četras komandas spēlē turnīra A apakšgrupā, kurā sacenšas arī Latvijas čempionvienība "VEF Rīga". Vēl šajā grupā spēlē aizvadītās sezonas čempioni Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas, Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" un Kazaņas "Unics", kā arī kvalifikācijas turnīru pārvarējusī Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja".

Pašlaik turnīru uzsākušas tikai piecas komandas - "Unics" vienība uzvarējusi vienīgajā spēlē, "Žalgiris", "Astana" un "Kalev/Cramo" komandām ir pa vienai uzvarai divās spēlēs, bet "Budiveļņik" zaudējusi vienīgajā spēlē.

"VEF Rīga" turnīru uzsāks otrdien, kad savā laukumā tiksies ar "Himki" komandu.

VBL pamatturnīrā piedalīsies 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā VBL turnīrā triumfēja "Himki" komanda, kas finālspēlē ar rezultātu 66:64 uzvarēja citu Maskavas CSKA basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!