Foto: F64

Ar 18 gūtiem punktiem otrdien notikušajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē izcēlās Latvijas basketbolists Armands Šķēle, bet viņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" komanda no Igaunijas par spīti zaudējumam iekļuva sacensību pusfinālā.

Aizvadītajā ceturtdaļfināla atbildes mačā "Kalev"/"Cramo" vienība zaudēja Pasvāles "Pieno žvaigzdes" komandai ar rezultātu 79:82 (17:21, 27:23, 20:20, 15:18), taču spēja triumfēt divu maču summā un sasniegt pusfinālu.

Šķēle šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 27 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abu vienību dalībniekiem. Šajā laikā latvietis realizēja septiņus no 13 izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat aizsargs izcīnīja trīs bumbas zem groziem, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu pretinieku vienības spēlētāju piespēli, pieļāva divas kļūdas, kā arī nopelnīja trīs personiskās piezīmes.

Kā zināms, abu komandu pirmajā mačā Tallinā "Kalev"/"Cramo" izcīnīja uzvaru ar 71:54, pārliecinoši triumfējot arī divu spēļu summā. Pusfinālā Tallinas komandai būs jācīnās ar Latvijas vienību "Ventspils".

Kā ziņots, BBL pusfinālu sasniegusi arī Latvijas komanda "Barons kvartāls", kas pusfinālā cīnīsies ar Lietuvas klubu "Prienai".

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!