Foto: DELFI

Latvijas basketbolistu Armanda Šķēles un Rolanda Freimaņa rezultativitāte sestdien neglāba Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev" no zaudējuma VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

"Kalev" savā laukumā spraigā cīņā ar 63:65 (13:12, 12:16, 25:22, 13:15) piekāpās Kazahstānas čempioniem "Astana".

Vēl pēdējās minūtēs "Kalev" atradās iedzinējos ar 56:61, taču tad Šķēle guva sešus Tallinas komandas punktus pēc kārtas, priekšpēdējā minūtē panākot 63:63. Tiesa, pašā pēdējā sekundē "Astana" komandai uzvaru izrāva Rašids Mahalbacičs.

Freimanis laukumā pavadīja 30 minūtes un 11 sekundes, pa to laiku iemetot 11 punktus. Viņš realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un abus trīspunktu raidījumus.

Tāpat Freimaņa rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 13 efektivitātes punktiem.

Tikmēr Šķēle šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 27 sekundes, gūstot 11 punktus. Latvietis realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu, taču netrāpīja abus tālmetienus. Tāpat Šķēles rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva desmit efektivitātes punktus.

Ar trīs uzvarām sešos mačos "Kalev" līgas kopvērtējumā atrodas devītajā vietā 16 komandu konkurencē, bet pozīciju augstāk ar tādu pašu bilanci atrodas Latvijas komanda "VEF Rīga".

Bez zaudējumiem cīnās Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" komanda un vēl viena Krievijas vienība Kazaņas "Unics", kas aizvadījušas attiecīgi piecus un četrus mačus.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!