Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ilggadējais Krievijas izlases basketbolists Viktors Hrjapa paziņojis par karjeras beigšanu izlases rindās.

Kā vēsta Krievijas ziņu portāls "Ria.ru", Hrjapa par savu lēmumu jau informējis valstsvienības galveno treneri Jevgēņiju Pašutinu, to nenoliedz arī pats spēlētājs.

"Par karjeras beigšanu izlasē jau informēju galveno treneri Pašutinu. Esmu piedzīvojis lieliskus gadus, tāpēc ceru, ka jaunā paaudze spēs spodrināt valstsvienības tēlu vēl labāk. Paldies visiem, kuri bija ar mani šos gadus," atzinis 31 gadu vecais spēka uzbrucējs Hrjapa.

Hrjapa izlases rindās pēdējo desmit gadu laikā bija viens no līderiem. 2007.gadā spēlētājs kopā ar Krievijas valstsvienību triumfēja Eiropas čempionātā, savukārt 2011.gadā tika izcīnīta trešā vieta. Londonas 2012.gada vasaras Olimpiādē Hrjapa palīdzēja izlasei tik pie bronzas medaļām.

Hrjapa nepalīdzēja Krievijas izlasei rudenī notikušajā Eiropas čempionātā, jo vēlējās atpūsties pēc aizvadītās iepriekšējās sezonas.

Kopš 2008.gada basketbolists pārstāv titulēto Krievijas basketbola klubu CSKA, taču karjeras laikā no 2004. līdz 2008.gadam spēlējis arī divās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandās - Portlendas "Trail Blazers" un Čikāgas "Bulls".

Aizvadītajā sezonā Hrjapa tika iekļauts ULEB Eirolīgas turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!