Foto: FIBA
Slovēnijas vīriešu basketbola izlase piektdien, turpinot 2023.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas otro posmu, izcīnīja panākumu, kas ļāva pietuvoties iekļūšanai PK finālturnīrā.

Slovēņi izbraukumā ar rezultātu 75:62 (15:18, 23:16, 18:17, 19:11) pārspēja Izraēlu.

Trešajā ceturtdaļā Slovēnija izdevās veikt 11 punktu izrāvienu, kas ļāva panākt pat 15 punktu pārsvaru (54:39). Spēles turpinājumā laukuma saimniekiem izdevās samazināt deficītu līdz četriem punktiem, taču slovēņiem izdevās nosargāt pārsvaru un svinēt drošu panākumu.

Uzvarētāju rindās 16 punktus guva Miha Laporniks un Edo Muričs, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un sakrāja labāko +/- rādītāju (+22) un efektivitātes koeficientu (20).

Izraēlas vienībā tikai Tomers Ginats spēja gūt vairāk nekā desmit punktus un izcēlās ar 12 punktiem, kamēr Bārs Timors izcēlās ar deviņiem punktiem un četrām pārtvertām piespēlēm.

J grupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Somija, kas jau nodrošinājusi vietu finālturnīrā, bet par vienu pozīciju zemāk ir Slovēnija ar sešiem panākumiem deviņos mačos. Vācija ar vienu neveiksmi astoņās spēlēs ir trešā, Izraēla ar trīs uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem ceturto vietu, Zviedrija ar trīs uzvarām astoņās spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā, kamēr Igaunija ar bilanci 2-6 ieņem pēdējo vietu sešu komandu konkurencē.

Šodien J grupā vēl spēkus mēros Igaunija un Zviedrija, bet Vācija spēkosies ar Somiju.

Trīs labākās grupas komandas kvalificēsies finālturnīram.

Pēdējais izlašu logs paredzēts 2023.gada februārī.

Finālturnīrs no 2023.gada 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!