Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas spēlē izcēlās ar pieciem punktiem, palīdzot savai komandai "Barcelona" izcīnīt jau sesto panākumu septiņos mačos, bet Rihards Lomažs ar 15 gūtiem punktiem kaldināja Vilērbānas ASVEL uzvaru pret Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Maskavas CSKA vienību.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 93:86 (23:20, 24:20, 19:21, 27:25) uzvarēja Kauņas "Žalgiris".

Šmits Spānijas komandas rindās spēli sāka pamatsastāvā un laukumā pavadīja 12 minūtes un 25 sekundes. Sev atvēlētajā spēles laikā uzbrucējs izcēlās ar pieciem punktiem, grozā raidot vienu no četriem divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem. Basketbolista rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, tikpat personiskās piezīmes un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Rezultatīvākais "Barcelona" komandā ar 27 punktiem bija Korijs Higinss, bet Nikola Mirotičs iemeta pa trim mazāk. Tikmēr Lietuvas klubā ar 16 punktiem izcēlās Zaks Ledejs.

Tieši valmierietis viesu labā guva "Barcelona" vienības pirmos piecus punktus, bet komandai pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru. Tas gan ātri izsīka trešās ceturtdaļas sākumā, jo 7:0 izrāvienu veica Kauņas komanda.

Viesi trešo ceturtdaļu zaudēja ar -2, tomēr noslēdzošajās desmit minūtēs izdevās veiksmīgāk nospēlēt grozu apakšā, tādējādi izcīnot jau sesto panākumu septiņos mačos. Spānijas komanda šajā spēlē izcīnīja 34 atlēkušās bumbas, kamēr mājinieki iekrāja vien 19.

Barselonas komanda pēc izcīnītās uzvaras turnīra tabulā pakāpās uz pirmo vietu.

Savukārt divu Latvijas basketbolistu duelī Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 66:67 (17:12, 13:21, 22:17, 14:17) piekāpās Vilērbānas ASVEL no Francijas.

Jānis Strēlnieks laukumā pavadīja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 11 punktiem. Basketbolists grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un septiņus no astoņiem "sodiņiem", taču visi pieci "trejači" bija neprecīzi.

Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, reizi pārtvēra bumbu, divas reizes kļūdījās, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt otrās komandas rindās Rihards Lomažs iemeta 15 punktus, sasniedzot savu rezultativitātes rekordu Eirolīgā, kā arī būdams mača rezultatīvākais spēlētājs.

Valdemārpilnieks realizēja vienu no diviem divpunktu un divus no trim trīspunktu metieniem, kā arī demonstrēja apskaužamu precizitāti no soda līnijas - trāpīti visi septiņi "sodiņi". Spēlētājs arī reizi pārtvēra bumbu, nopelnīja trīs piezīmes un nopelnīja 15 efektivitātes punktus, kas bija trešais labākais rādītājs Francijas klubā.

Latvijas basketbolisti savu meistarību rādīja tieši spēles izskaņā, abiem pēdējo divarpus minūšu laikā realizējot pa četriem soda metieniem. Minūti līdz spēles beigām Lomažs ar diviem brīvmetieniem panāca rezultātu 64:66, bet ASVEL vienības pēdējā uzbrukumā Džordans Teilors realizēja tālmetienu, izvirzot Francijas klubu vadībā.

Rezultatīvākais spēlētājs CSKA komandā bija Maiks Džeimss, kura rēķinā 14 punkti.

CSKA ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ierindojas trešajā vietā, bet ASVEL ar četrām uzvarām tikpat mačos ieņem devīto pozīciju.

Tikmēr Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās ar rezultātu 90:82 (18:15, 22:24, 21:23, 29:20) uzvarēja Minhenes "Bayern" no Vācijas. Uzvarētāju labā 19 punktus guva Deriks Viljamss, bet Vācijas klubā tikpat punktus guva Gregs Monro.

Visbeidzot Atēnu "Panathinaikos Opap" savā laukumā ar rezultātu 91:80 (26:18, 19:17, 23:29, 23:16) uzvarēja "Valencia" no Spānijas. Atēnu komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Dešons Tomass, bet "Valencia" rindās ar 27 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džordans Liods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!