Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien palīdzēja "Barcelona" tikt pie panākuma Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra pirmajā ceturtdaļfināla spēlē.

"Barcelona" mājinieku lomā ar rezultātu 93:82 (24:17, 24:22, 19:25, 26:18) uzvarēja Grankanārijas "Herbalife", sērijā līdz diviem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Latvijas basketbolists laukumā bija deviņas minūtes un 54 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienīgo divu punktu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, sakrāja +/- rādītāju +2 un noslēdza maču ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

Mājinieku komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Brendons Deivīss, kamēr vēl 15 punktus pievienoja Dante Eksams.

Grankanārijas vienībā ar 13 punktiem izcēlās Entonijs Darels Sloters.

Jau ziņots, ka otrdien Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" komanda pirmajā sērijas spēlē viesos ar 80:79 pārspēja "Valencia", bet trešdien Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" viesos ar 76:93 piekāpās Madrides "Real" vienībai. Savukārt ceturtdien Artūra Žagara un Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut" ar 100:68 sagrāva Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!