Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Ronalda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa" piektdien viesos ULEB Eirolīgas mačā ar 87:80 (19:23, 19:15, 29:21, 20:21) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" basketbolistus.

Šmits laukumā pavadīja 12 minūtes un 26 sekundes, taču šajā laikā viņš rezultativitātes punktus neguva. Latvietis tikai divas reizes meta pa grozu, nerealizējot vienu divpunktu un vienu tālmetienu. Viņš gan tika pie vienas atlēkušās bumbas, vienas rezultatīvas piespēles un divām pārtvertām bumbām.

Tāpat Šmits pieļāva vienu kļūdu, bet izprovocēja arī vienu noteikumu pārkāpumu. Latvijas izlases basketbolists spēli noslēdza ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 18 punktiem astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Tomass Hertels, kamēr Maskavas vienības rindās ar 27 punktiem izcēlās vienības līderis Aleksejs Šveds.

Vēl piektdien Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" Grieķijas grandu derbijā viesosies pie Atēnu "Panathinaikos OPAP".

Jau ziņots, ka latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva 12 punktus, bet Anžejs Pasečņiks atzīmējās ar desmit punktiem ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlēs, abu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus.

Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komanda savā laukumā ar rezultātu 85:90 piekāpās Krievijas klubam Maskavas CSKA, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Savukārt "Herbalife" Latvijas vadošā basketbola soģa Oļega Latiševa tiesātajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 90:94 piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Vēl Žanis Peiners ceturtdien guva septiņus punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" viesos ar rezultātu 70:116 kapitulēja Vācijas čempionei Minhenes "Bayern".

Kopvērtējumā pa sešām uzvarām sešās spēlēs guvušas Maskavas CSKA un "Real" vienības, kamēr Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar četriem panākumiem sešās cīņās ir ceturtā, bet "Lassa" ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību ir vienu vietu zemāk. "Olympiakos" komanda guvusi trīs uzvaras piecās spēlēs, kas tai dod astoto vietu.

Savukārt "Herbalife" un "Dariššafaka Tekfen" tikušas pie vienas uzvaras sešos dueļos, ieņemot 14. un 15. vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!