Foto: F64
Fuenlavradas "Montakit" spēlētājs Rolands Šmits sestdien guva 16, bet Trento "Dolomiti Energia" pārstāvis Ojārs Siliņš – 19 punktus, kas gan abu Latvijas izlases basketbolistu pārstāvētās komandas neglāba no zaudējuma attiecīgi Spānijas un Itālijas čempionāta spēlēs.

"Montakit" izbraukumā ar 76:81 (13:21, 19:20, 20:15, 24:25) piekāpās Sansevastjanas "Gipuzkoa Basket", bet "Dolomiti Energia" izbraukumā ar 80:82 (18:21, 22:13, 15:26, 25:22) piekāpās Kapo d'Orlando "Betaland" komandai

Šmits šajā cīņā laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 16 sekundēs grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 17 efektivitātes punktiem.

Uzvarētāju sastāvā 18 punktus iemeta Henks Norels, kamēr "Montakit" no zaudējuma neglāba veterāna Marko Popoviča iemestie 20 punkti.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Madrides "Real", bet septiņi panākumi ir pagājušās sezonas čempionei "Valencia Basket", Barselonas "Lassa", kuras sistēmā atrodas Rodions Kurucs, un Mārtiņa Laksas pārstāvētajai Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro".

"Montakit" ar septiņām uzvarām desmit mačos ir piektā, bet sešas uzvaras deviņās spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife". Uzreiz aiz tās septītajā vietā ar pieciem panākumiem ir Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia". bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar četrām uzvarām ir astotā.

Ojārs Siliņš Itālijas A sērijas čempionāta mačā laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no desmit tālmetieniem. Siliņš šai mačā bija Trento komandas rezultatīvākais basketbolists, kamēr uzvarētājiem 27 punktus iemeta polis Jakubs Vojcehovskis.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un divas piezīmes, kas ļāva tikt pie 13 efektivitātes punktiem.

A sērijas kopvērtējumā vadībā ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Brešas "Germani Basket", kamēr ceturtā ar sešām uzvaram ir Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", bet "Dolomiti Energia" ar trim uzvarām deviņos mačos atrodama 12.vietā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!