Foto: FIBA

Latvijas vīriešu valstsvienība turpina gatavoties no 7. līdz 13. augustam Rīgā paredzētajam 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram, bet izlasei tomēr nevarēs palīdzēt Rolands Šmits, kuru aizstās Mareks Mejeris, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Veselības stāvoklis valstsvienības darbā neļauj iesaistīties Rolandam Šmitam, kurš nepagūs pienācīgi sagatavoties oficiālajām spēlēm. Savukārt treniņā gūtā pēdas savainojuma dēļ no ierindas izgājis Aigars Šķēle. Valstsvienībai pievienojies Mareks Mejeris, kurš valstsvienībai sākotnēji nepievienojās rehabilitācijas procesa dēļ.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25. jūlijā Saldū) un Slovākijas (1. augustā Valmierā) izlasēm.

Šonedēļ sāksies biļešu tirdzniecība gan uz pārbaudes spēlēm ar Šveices un Slovākijas izlasēm, gan uz priekškvalifikācijas turnīra spēlēm ar Rumānijas un Baltkrievijas komandām.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11. augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Biļešu tirdzniecība sāksies šīs nedēļas otrajā pusē. Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz PK finālturnīru, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!