Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Grieķijā guva 11 punktus Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē.

"Žalgiris" viesos ar 65:89 (24:19, 18:8, 16:37, 7:25) piekāpās Atēnu "Panathinaikos", pazaudējot pēc pirmā puslaika iekrāto 15 punktu pārsvaru. Otro puslaiku Lietuvas titulētais klubs zaudēja ar 23:62.

Šmits laukumā pavadīja 24 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju viesu rindās.

Valmierieša rēķinā bija arī piecas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, viens bloķēts metiens, četras piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi pretiniekiem, kā arī komandā dalīts labākais efektivitātes koeficients 11.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Periss Lī.

Kauņas komanda ar 12 uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ieņem sesto vietu, kamēr Atēnu klubs ar astoņām uzvarām ir 15.vietā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!