Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien ULEB Eirolīgas 19.kārtas spēlē izcēlās ar 12 punktiem un kaldināja "Barcelona" panākumu pār Maskavas apgabala "Himki", kam sešus punktus guva Dairis Bertāns, bet Artūrs Kurucs guva trīs punktus "TD Systems Baskonia" neveiksmē izbraukumā.

Maskavas apgabala "Himki" mājās piekāpās "Barcelona" ar 75:87 (26:26, 22:28, 12:19, 15:14).

Šmits maču sāka pamatsastāvā un laukumā pavadīja 23 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā grozā raidīja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienīgais tālmetiens bija neprecīzs, bet no četriem soda metieniem izdevās realizēt divus. Šmits izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu personisko piezīmi, izprovocēja trīs piezīmes pretiniekam un spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu 14.

Mājinieku rindās Bertāns spēlēja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā lidoja vienīgais no trijiem tālmetieniem, kā arī visi trīs soda metieni. Bertānam arī pa vienai atlēkušajai bumbai, kļūdai un pārtvertai bumbai, kā arī pa trim personiskajām piezīmēm un izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem pretiniekam un efektivitātes koeficients pieci.

Jānis Timma mājinieku rindās nebija pieteikts spēlei.

Viesu rindās pa 18 punktiem guva Korijs Higinss un Kails Kurics, bet mājiniekiem 23 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Aleksejam Švedam.

Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās pieveica Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar 96:76 (28:18, 23:23, 24:15, 21:20).

Vitorijas komandā Kurucs spēlēja četras ar pusi minūtes un 34 sekundes, realizējot vienīgo divpunktu metienu ar sodu. Viņam arī pa vienai kļūdai un izprovocētam noteikumu pārkāpumam pretiniekam, kā arī efektivitātes koeficients trīs.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 15 punktiem bija Aleks Peterss, bet mājiniekiem 27 punkti Nando de Kolo kontā.

Turnīra līdere ar 14 uzvarām 18 spēlēs ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, "Barcelona" ar 13 panākumiem 19 mačos ir otrā, bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar deviņām uzvarām 19 mačos ieņem 11.vietu. Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL ar pieciem panākumiem 17 spēlēs ieņem 17.vietu, bet pēdējā 18.pozīcijā, ar divām uzvarām 19 mačos atrodas Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!