Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits pirmdien pārbaudes turnīrā Spānijā savas jaunās komandas Kauņas "Žalgiris" labā guva 13 punktus, palīdzot Lietuvas vienībai uzvarēt spāņu klubu Malagas "Unicaja".

"Žalgiris" pārbaudes turnīra mačā bija pārāki ar 79:72 (15:22, 20:15, 23:19, 21:16), bet šovakar par pirmo vietu tiksies ar citu mājinieku komandu Madrides "Real".

Šmits, kurš laukumā bija nepilnas 24 minūtes, 13 gūtajiem punktiem pievienoja arī deviņas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu, bet rezultatīvākais "Žalgiris" sastāvā ar 17 punktiem bija Kīnans Evanss.

Kā zināms, 27 gadus vecais uzbrucējs šovasar pievienojās "Žalgiris" klubam un pirmo reizi karjerā kopš 2012.gada nespēlēs Spānijā, kur pēdējos gados bija "Barcelona" otrā plāna spēlētājs.

Šmits pievienojās "Barcelona" 2017.gada septembrī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem, bet pirmo sezonu uz īres tiesībām pavadīja Fuenlavradas "Montakit" komandā. Tieši Fuenlavradas komandas sastāvā Šmits 2013.gadā 17 gadu vecumā debitēja Spānijas augstākajā līgā (ACB).

Pēdējās četrās sezonās Barselonas vienībā Šmits aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Spānijas augstākās līgā (ACB) pagājušajā sezonā latvietis vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

2020./2021.gada sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

Pagājušajā sezonā Barselonas komanda Spānijas čempionātā izcīnīja sudraba godalgas, finālā piekāpjoties Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!