Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Kauņā sakrāja 15 punktus, viņa pārstāvētajam Kauņas "Žalgiris" svinot uzvaru ULEB Eirolīgas cīņā ar savu bijušo klubu "Barcelona".

"Žalgiris" mājās svinēja uzvaru ar 73:72 (20:19, 24:16, 11:21, 18:16).

Šmits sāka spēli starta pieciniekā un 27 minūtēs un 45 sekundēs laukumā realizēja abus divpunktu metienus, trīs no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, sakrāja divas personiskās piezīmes, izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 15.

Vairāk par Šmitu Kauņas komandā guva vien Kīnens Evenss, kurš sakrāja 18 punktus, bet 15 punkti tika arī Ulanovam, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas.

Spēlē pārsvarā vadībā bija mājinieki, vairākkārt tuvojoties desmit punktu pārsvaram, taču trešās ceturtdaļas beigās viesi rezultātu izlīdzināja, un pēdējā ceturtdaļa noritēja līdzīgā cīņā.

Arns Butkevičs 26 sekundes pirms mača beigām realizēja tālmetienu, panākot 72:70 vadību, bet pēc tam "Žalgiris" neļāva viesiem rezultātu kaut izlīdzināt. Cīņas beigās Barselonas kluba spēlētājs Korijs Higinss pārķēra bumbu un Tomāšs Satoranskis apdraudēja mājinieku grozu. Pirmo metienu nobloķēja Edgars Ulanovs, bet pēc otrā bumba lidoja grozam secen.

Kauņas vienība ar divām uzvarām četrās spēlēs pakāpusies uz devīto vietu, ar šādu pašu bilanci astoto vietu ieņemot "Barcelona".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!