Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Boloņā guva 17 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas mačā.

"Žalgiris" viesos apspēlēja Boloņas "Virtus", kas bija spiesta atzīt Lietuvas kluba pārākumu ar 77:87 (13:24, 23:16, 24:20, 17:27).

Šmits laukumā devās starta pieciniekā un spēlēja 24 minūtes un 46 sekundes, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Viņš arī četrreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, kā arī nopelnīja trīs personiskās piezīmes un izprovocēja četras piezīmes pretiniekiem, sakrājot komandā labāko efektivitātes koeficientu 26.

17 punktus viesiem sakrāja arī Igns Brazdeiķis. Edgars Ulanovs guva 15, bet Arns Butkevičs - 13 punktus.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu un 12 rezultatīvām piespēlēm bija Milošs Teodosičs, kuram vienīgajam šajā spēlē bija labāks efektivitātes koeficients nekā Šmitam - 28 punkti.

Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos piekāpās Minhenes "Bayern", kura uzvarēja ar 92:79 (34:24, 18:20, 23:16, 17:19).

Kurucs guva trīs punktus, septiņās minūtēs un 14 sekundēs laukumā realizēdams vienīgo tālmetienu un spēli beigdams ar efektivitātes koeficientu trīs.

Rezultatīvākais Vitorijas komandā ar 21 gūtu punktu bija Markuss Hovards, bet 13 punktus guva Dariuss Tompsons.

Vācijas komandā seši basketbolisti guva vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kasiuss Vinstons.

"Baskonia" ar 11 uzvarām un septiņiem zaudējumiem turnīra tabulā ir piektā, bet "Žalgiris" ar bilanci 10-8 - septītais.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!