Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits sestdien guva astoņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzēdams "Barcelona" izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" viesos ar 90:73 (25:23, 20:16, 30:12, 15:22) uzvarēja Bilbao "Reatbet".

Šmits 12 minūtēs un 45 sekundēs guva astoņus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un reizi rezultatīvi piespēlēja. Latvijas basketbolists grozā raidīja abus divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo "sodiņu". Šmita rēķinā arī viena personīgā piezīme un +/- rādītājs 6.

Barselonas vienībā Brendons Deivīss ar 14 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs, bet Bilbao klubā tikpat punktus guva Ondržejs Balvins.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar 18 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu, trīs pozīcijas zemāk ar 16 panākumiem ir Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" vienība, kamēr Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar 11 uzvarām 20 dueļos ir septītā. Astoņi panākumi 20 mačos ir 12.pozīcijā esošajai Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai komandai Mursijas UCAM.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs sestdien guva astoņus punktus Vācijas bundeslīgā un palīdzēja savai komandai "Gottingen" izcīnīt uzvaru.

"Gottingen" viesos ar 87:82 (27:24, 20:18, 21:15, 19:25) uzvarēja Vircburgas "s.Oliver" vienību.

Lomažs šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja divus no četriem trīspunktu metieniem un ar šādu pašu bilanci realizēja soda metienus, kamēr abi divpunktu metieni nebija precīzi. Viņš arī reizi pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas personīgās piezīmes.

Rezultatīvākais viesu komandā ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Tajs Odiase, bet Vircburgas klubā 22 punkti Aleksam Kingam.

Getingenas komanda ar piecām uzvarām 16 spēlēs ierindojas 12.vietā 18 vienību konkurencē.

Lomažs "Gottingen" rindas papildināja pēc līgumsaistību pārtraukšanas ar Eirlīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!