Latvijas basketbolists Rolands Šmits pirmdien guva desmit punktus Spānijas čempionāta pusfināla pirmajā spēlē, palīdzēdams "Barcelona" komandai uzvarēt ar graujošu rezultātu.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 112:69 (18:18, 25:18, 40:18, 29:15) sagrāva Tenerifes "Iberostar", sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Šmits nospēlēja 16 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem un abus trīspunktu metienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet spēli beidza priekšlaicīgi ar piecām personiskajām piezīmēm un lietderības koeficientu septiņi.

Rezultatīvākais Barselonas klubā ar 21 punktu bija Nikola Mirotičs, bet 17 punktus guva Leandro Bolmaro. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Frans Gerra.

Otrā sērijas spēle notiks Sankristovalā de la Lagunā.

Šmits ir vienīgais Latvijas basketbolists, kura pārstāvētā komanda iekļuvusi Spānijas meistarsacīkšu pusfinālā.

ACB regulārajā turnīrā ar 34 uzvarām 36 spēlēs uzvarēja Madrides "Real", bet otrā ar 32 panākumiem bija Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona". Vitorijas komanda ar 23 uzvarām finišēja piektā, Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" nopelnīja par trim panākumiem mazāk un ieņēma septīto vietu, bet kā pēdējā izslēgšanas spēles ar 18 uzvarām sasniedza "Herbalife", kas finišēja astotā.

Rinalds Mālmanis un "Murcia" komanda ar 16 uzvarām turnīru noslēdza 12. pozīcijā, Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" ar 12 panākumiem ieņēma 15. vietu, savukārt Mārtiņa Laksas pārstāvētā Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņiem panākumiem ieņēma 18. pozīciju starp 19 klubiem.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!