Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva divus punktus ULEB Eirolīgas 13.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai "Barcelona" komandai izcīnot uzvaru.

Barselonas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 95:93 (20:25, 17:22, 25:21, 18:12, 15:13) pagarinājumā pārspēja Stambulas "Anadolu Efes" komandu, kurai zaudēja iepriekšējās sezonas finālā.

Šmits piektdien spēlēja desmit minūtes un trīs sekundes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpot savu vienīgo tālmetienu. Valmierietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Eirolīgas karjeras labāko spēli pret savu iepriekš pārstāvēto Stambulas komandu aizvadīja Sertačs Šanli, kurš guva 24 punktus. Nikola Mirotičs guva 18 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet sasniegtās piezīmju normas dēļ viņš maču noslēdza priekšlaicīgi. Ar 16 punktiem piebalsoja Kails Kurics, bet 14 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles izdalīja Nikolass Laprovitola.

Mājiniekiem 26 punktus guva un desmit pārkāpumus izprovocēja iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Vasilije Micičs, 16 punkti bija Adrjēnam Mērmanam, 14 punktus guva Šeins Larkins, bet 13 punkti bija Tiboram Plaisam.

Spraigā cīņā notikušajā mačā komandas vairākās epizodēs apstrīdēja tiesnešu lēmumus. Pagarinājumā otrās tehniskās piezīmes dēļ no zāles tika izraidīts "Anadolu Efes" galvenais treneris Ergins Atamans.

Spānijas komanda ar 11 uzvarām 13 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet Turcijas klubs ar sešiem panākumiem ir desmitajā pozīcijā.

Tikmēr Jānis Timma devās Kazaņas "Unics" starta pieciniekā, Krievijas klubam mājās ar rezultātu 84:87 (20:17, 20:25, 22:17, 15:18, 7:10) pagarinājumā zaudējot latvieša savulaik pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos".

Timma 11 minūšu un 34 sekunžu laikā izpildīja trīs neprecīzus tālmetienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus.

Kazaņas komandā 21 punktu guva Lorenso Brauns, bet par punktu mazāk bija Aizijam Kenānam. 11 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Mario Hezonja, tāpat 11 punkti bija Džonam Braunam.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām bumbām atzīmējās Saša Vezenkovs, bet 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Kostam Slukam.

"Unics" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, bet "Olympiakos" ar deviņiem panākumiem ir trešā Madrides "Real" un "Barcelona" vienībām.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!