Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits guva sešus punktus, nespējot glābt "Barcelona" komandu no zaudējuma ULEB Eirolīgas 32. kārtas spēlē.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 94:99 (14:19, 24:20, 21:26, 21:15, 14:19) skatītāju pilnā zālē papildlaikā piekāpās Telavivas "Maccabi Playtika".

Šmits šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Basketbolists grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī realizēja abus "sodiņus".

Valmierietis abus divpunktu metienus realizēja ceturtās ceturtdaļas ievadā. Viens no groziem bija īpašs, Šmitam gaisā noķerot Leo Vestermana piespēli un atmuguriski izpildot "slam dunk".

Šmits arī nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem papildlaiku izraut palīdzēja Korijs Higinss, kurš pamatlaika pēdējās sekundēs ar precīzu pustālo metienu panāca rezultātu 80:80. Savukārt, iespējams, svarīgāko metienu pagarinājumā izpildīja Tailers Dorsijs, kurš minūti pirms beigām ar tālmetienu atguva vadību mājiniekiem. Pēdējos piecus punktus "Maccabi" guva no soda metienu līnijas.

Rezultatīvākais Spānijas komandā ar 23 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija Nikola Mirotičs, bet Telavivas klubā ar 24 punktiem un astoņiem atlēkušajām bumbām izcēlās Ante Žižičs.

"Barcelona" 23 uzvarām 32 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā un jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Telavivas komanda ar 13 panākumiem 30 spēlēs ierindojas 13. pozīcijā.

Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" viesos ar rezultātu 97:82 (25:21, 24:20, 23:18, 25:23) uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Artūrs Kurucs nospēlēja vienu minūti un 28 sekundes, kuru laikā neprecīzi izpildīja divpunktu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Vitorijas kluba uzvaru ar 25 punktiem kaldināja lietuvietis Roks Giedraitis, bet pa 22 punktiem iemeta Zorans Dragičs un Ahils Polonara, kuram arī 11 bumbas zem groziem. "Panathinaikos Opap" komandā 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Konstantīnam Mitoglu.

Spānijas klubs ar 18 uzvarām 32 spēlēs ieņem septīto vietu, bet Atēnu klubs ar desmit panākumiem 30 mačos ierindojas 16. pozīcijā.

Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 86:74 (22:18, 26:24, 15:15, 23:17) pārspēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

CSKA šajā mačā nepalīdzēja Maiks Džeimss, kurš dienu iepriekš uz nenoteiktu laiku tika izslēgts no sastāva.

Jānis Strēlnieks laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, punktus neguva, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņam arī trīs personīgās piezīmes un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Rezultatīvākais CSKA komandā ar 21 punktu bija Johanness Foitmans, bet vēl 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Tornike Šengelija. "Zeņit" rindās 24 punkti Billijam Beironam.

CSKA ar 21 panākumu 31 spēlē ieņem otro vietu, kamēr "Zeņit" ar 17 uzvarām ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!